Bohócpolitika

2021. június 8. 17:19

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Nagyon várta a nyugati sajtó az elmúlt hétvégét. Végre tüntetés Budapesten! Ilyenkor mindig nagy a várakozás, hátha most válik végre a kijevi Majdan térré a Kossuth tér

„A magyar tüntetésszervezők hálás helyzetben vannak ilyenkor, hiszen tudják, hogy ha az Orbán-kormány ellen hívják utcára az embereket, akkor garantált a figyelem, függetlenül attól, hogy hány magyar vagy akár európai ember életét ténylegesen érintő ügyben vannak felháborodva éppen.

A világ egyik vezető egyetemének tervezett budapesti campusa mint tüntetéstéma, nem rejt magában olyan óriási potenciált, mint a veterán szervezők azt gondolták. Karácsony Gergely váltig állította, hogy csak és kizárólag a Fudan Egyetem campusáról van szó, nem Kína és pláne nem a kínai emberek ellen tüntetnek. Ehhez képest a múlt héten sorra vették nagyjából az összes olyan kérdést, amivel a kínaiak tekintélyes részét meg lehet sérteni. Az utcaátnevezéses akció ráadásul tipikus liberális pótcselekvés, öncélú magamutogatás, amelyből a kerület és a város lakóinak nulla haszna van.

Akivel a magyar kormány jó kapcsolatot ápol, az rossz és ellenség, aki támadja a magyar kormányt, annak pedig a kegyeiért esedeznek. Menthetetlenül provinciálisak, és beszűkült gondolkodásukat az sem zavarja meg, ha – korábbi – önmaguknak is teljesen ellent mondanak. Ahogy a kínai diplomácia, úgy a Global Times című lap sem vette jó néven az utcaátnevezéseket, az ötletgazdákat pedig találóan bohócoknak nevezték. Elgondolkodtató, hogy ez nemcsak Budapestről nézve ennyire egyértelmű, hanem még Pekingből is.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kipukkasztotta a lufit, amikor vasárnap azt nyilatkozta, a kormány nyitott rá, hogy 2023-ban népszavazás döntsön a Fudan Egyetem budapesti campusáról. Észszerű döntés akkor vitatni meg ezt a kérdést, amikor valóban ismert minden részlet. Megfelelő időben és megfelelő tájékoztatással kikérni az emberek véleményét ugyanis valóban felelős politizálás, szemben a balliberális hisztériakeltéssel.Addig pedig érdemes levonni a tanulságokat. Bohócokra nemhogy országot, de várost, sőt kerületet sem tanácsos bízni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés