Az Európai Bizottsághoz fordultunk Hadházy Ákossal

2021. június 8. 10:14

Donáth Anna
Facebook
A kormány törvénybe foglalta a magyar emberek pénzének ellopását.

„A kormány a most megalkotott alapítványi rendszerrel egyszerűen törvénybe foglalta a magyar emberek pénzének ellopását. Ezért az Európai Bizottsághoz fordultunk Hadházy Ákossal közösen. Az, hogy a törvény módosításához kétharmados többség szükséges, és az alapítványok vezetőit pedig egy esetleges kormányváltás után sem lehet majd elmozdítani, szembe megy minden közös európai értékrenddel. És mivel EU-s pénzek is kerülnek az alapítványokhoz, az Európai Bizottsághoz fordultunk, hogy lépjen fel a magyar kormánnyal szemben, és indítsa el a jogállamisági mechanizmust. Az alapot erre az uniós források elköltése felett meggyengült ellenőrzési jogkörök adják. A közvagyon kiszervezése és alapítványi kézre juttatása nem maradhat szó nélkül, nem nézhetjük, ahogy ellopják alólunk az országot.

A Bizottságnak beszámoltam a Magyarországon történtekről, felhívtam a figyelmüket, hogy miként sérül a magyar demokrácia az új közvagyon törvény kapcsán, és felszólítottam őket a jogállamossági mechanizmus elindítására. Szükség van rá, hogy az EU végre fellépjen az Orbán Viktoréhoz hasonló strómanokkal és oligarchákkal működtetett rendszerek ellen. Meg kell védeni azokat a pénzeket, amiket a magyar emberek kaptak. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy noha az EU segít, nekünk, magunknak kell megküzdeniük a demokráciánkért. Azért dolgozom, hogy 2022-ben leváltsuk a kormányt, és végre egy nyugati Magyarországot építsünk. Egy igazságos és emberséges országot, ahol az EU-s pénzeket arra költjük, amire kell: iskolára, kórházra és munkahelyre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Donáth kacsa közöl valamit, és akkor azt mindenki higgye el...Donáth kacsát a maga ellenzéki gyűlölködése, rövidlátása, hazugságkényszere és hatalmi mohósága vezeti.

Miert akarnak az esetleges kormanyvaltas utan az alapitvanyok vezetoit elmozditani - kerdem en.
Mindenkit, aki nektek nem szimpatikus, elmozditani, foldonfutova tenni, nem kegyelmezni neki, hat mi ez a kommunista tempo?
A bolsevik ver es tempo megmarad. Le sem tudnad tagadni!

Annácska egy politikai bérmunkás, akinek az a feladata, hogy mindenbe belekössön, és külföldi segítségért rimánkodjon, mert itthon per pillanat szart sem érnek. És most be lesz biztosítva, hogy ez akkor is így maradjon, ha esetleg nem nyernének.

Ha ez a levezetés nem tetszik, akkor gondolj arra, hogy az ellenzékiek fejtegetése arról, hogyan rúgnák fel a jogállamot, jóval felülmúlja azt, amit a kormány most, törvényileg alátámasztva tesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés