A Momentum kedvenc románja valójában egy magyarfaló bürokrata

2021. június 8. 18:52

Szalma György
Kontra
Becsületes Laura Codruta irányítása alatt így működött az antikorrupciós hivatal Romániában. Miért is ne csatlakozna Magyarország is?

„Laura Codruta Kövesinek semmi köze nincs a magyarokhoz, magyaros hangzású nevét a férjétől örökölte, amit a válás után megtartott. Nem hibáztathatja senki ezért, előnyös csere egy román név birtokosának.

A magyarokhoz mindössze annyi köze van, hogy amikor a DNA, azaz a román antikorrupciós ügyészség élén állt, akkor éppen politikai leszámolások zajlottak az erdélyi magyarok vezetői ellen. Lássuk a lényeget:

Ráduly Róbertet, Csíkszereda polgármesterét és Szőke Domokos alpolgármestert egyaránt több ügyben megvádolta a DNA. Ráduly egy tusnádfürdői pódiumbeszélgetésen elmesélte a hallgatóságnak, hogy 17 hónapon át napi 24 órán át megfigyelés alatt tartották: kamera, lehallgatókészülék volt az autójában és az irodájában.

Több, mint egy évig nem tölthették be hivatalukat, a csíkszeredai önkormányzat megbénult ez idő alatt.

A vádak között olyan »bűncselekmények« szerepeltek – és ez volt a legkomolyabb ügy –, miszerint a polgármesteri hivatal műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a hőszigetelésére és felújítására.

Igen, Codruta ilyen pedáns nő, aki odafigyel a műemlékvédelmi szempontok betartására is. Mert Romániában aztán nagyon adnak az ilyesmire! Főleg, ha a magyar – román nem nagyon van – épített örökségről van szó.

Végül mindkét magyar politikus tisztázta magát a vádak alól, az ügyek kivétel nélkül felmentéssel zárultak. Az azonban hozzátartozik az ügyhöz, hogy az érintettek hiába voltak tisztában ártatlanságukkal, mégis abban a tudatban kellett megvárják a vizsgálat végét, hogy amennyiben az ügyészség akarja, börtönbe fogják zárni őket.

Ha kell, akkor találnak valamit. Bármit. Ha mégsem, akkor hamisítanak bizonyítékokat.

Becsületes Laura Codruta irányítása alatt így működött az antikorrupciós hivatal Romániában. Miért is ne csatlakozna Magyarország is?”

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kurva anyádat!
Így, röviden.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés