A Fudan Egyetem egyik oktatója megölte az egyetemi párttitkárt

2021. június 8. 13:34
A sanghaji Fudan Egyetem matematika professzora állítólag meggyilkolta a Kínai Kommunista Párt (KKP) iskolai titkárát, hogy személyes bosszút álljon rajta.

Június 7-én 15 óra körül Jiang Wenhua (姜文华), a Fudan Egyetem Matematikai Tanszékének 39 éves docense meggyilkolta a kar KKP titkárát, Wang Yongzhen-t (王永珍) – adta hírül a Greater China Journal. 

 

 

Sajtóértesülések szerint a minisztérium úgy döntött, hogy gyenge teljesítménye miatt kirúgja Jiangot, aki állítólag személyes ellenérzéseket táplált a 49 éves Wang ellen.

Jiangot a rendőrök a helyszínen elfogták és beismerte a bűncselekményt. Kijelentette, hogy Wang évek óta „rosszul bánik vele és ezt már nem volt képes elviselni”. Ezért egy kést vett az interneten azért, hogy megölje Wangot, majd átvágta vele a párttitkár torkát.

Fotó: HECTOR RETAMAL / AFP

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fudan vezeti az antikommunista harcot. Jaj lesz a névcserés testvérpártoknak is.

Mostantól fundanhíreket is kapunk, gyerekek?

Inkább annak járjatok utána, hogy milyen előnye is lenne számunkra ennek a Fundan egyetemnek. Amiről nem tudjuk, hogy miért kell és mire jó, annak a védelmébe elég nehéz beleállni. Az nyilvánvaló, hogy a hatalmas Kínával érdemes gazdasági kapcsolatokat építeni úgy általában és konkrét projektek szintjén is, de egy hatalmas egyetemi beruházást azért mégiscsak meg kellene magyarázni, mert az csak számos áttétellel és hosszú távon hozhat hasznot számunkra. Ám még egy évig hallgatni azt a sok ostobaságot, amit ezek az idióták ennek kapcsán összehordanak, az nem biztos, hogy megéri.

A 'diktatúrán' és a 'lopáson' kívül nincs témájuk, érthető, hogy az ilyesmire lecsapnak. De, hogy ezek a kiérdemesült komcsik és birodalmi seggnyalók kommunistázzanak bennünket a választási kampányban, az azért nálam kiveri a biztosítékot. Akárhonnan nézzük, a tenghsziaopingesített Kína is kommunista állam a javából, nem őket lobogtatva kéne választási harcba szállni, akárhogy is alakulnak velük a kereskedelmi mutatók és akármennyire is képmutatók ebben a kérdésben a nyugatiak.

Az mszp-s meg megölte az iskolaigazgatót és egy tanárt.
Ez volt a csepeli kettős gyilkosság. mégsem általánosítunk, hogy minden mszp-s.............

Gratulálok a brilliáns logikádhoz, agyhalott!

Szofisztikált baloldali gondolkodás.

Azon nem gondolkodtál el, hogy az MTI vajon miért nem jön ide? Kérdezd már meg Újhelyit, hogy rosszak-e a kínai egyetemek!

Pedig a baltás gyilkos elengedése után semmi különös nincs ebben a Vezér számára...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés