G. Fodor Gábor: Orbán amit mond, és aki, az azonos

2021. június 7. 22:12
A tanítványnak az a dolga, hogy megölje a mestert – mondta Gulyás Mártonnak G. Fodor Gábor a Partizán hétfői műsorában.

„Habony Árpád otthon van és politikával foglalkozik” – mondta el G. Fodor Gábor politikai elemző, a Partizán hétfői műsorában. A Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke, a 888.hu főszerkesztője mivel személyes kapcsolatot ápol Habony Árpáddal, nem volt hajlandó részleteket megosztani a Partizán nézőivel, de mint mondta: „megtanultam tőle, hogy hülye kérdésekre ne válaszoljak”.

G. Fodor Gábor szerint a tanítvány dolga, hogy elpusztítsa mesterét, és ő mesterként tekint Habony Árpádra. „Beszéltünk arról, hogy ez egy interjú a sorozatgyilkossal. De hát, nézd meg a sorozatgyilkosokkal készült interjúkat. Azokból kiderülnek dolgok? Egyiket sem követtem el...” – hangzott el a műsorban. 

Az Orbán-szabály című könyvével kapcsolatban elmondta, hogy a kétharmados többség legitimálja a kormányt az alaptörvény módosítására, mivel erre a választók felhatalmazták. A Fidesz azonban felismerte, hogy

az emberekkel szemben csak ideig-óráig lehet menni.

„Orbánnak abban van egy óriási hitele, hogy amit mond, és aki, az azonos. Van ebben egy lényegazonosság. Nem tudsz mást karakter lenni a politikában, mint ami vagy. Ezért működik ez az egész Orbán-történet” – mondta G. Fodor Gábor politológus. Szerinte Orbán erős politikai vezető azért, mert „mindig tud mondani legalább néhány olyan dolgot, amit biztosan nem tesz meg, még ha megtehetné is. De megvannak a korlátai is, például az alkotmányos kormányzat keretei.”

„Az biztos nem áll fenn Orbánnal szemben, hogy ő diktátor, autokrata, önkényuralom kivitelezője, mert vagy törvényes kereteken belül cselekszik, vagy törvényeket hoz, de azért, mert erőforrása van rá, a választóktól kapta. Ez egy demokratikus politikai konstrukció.”

Korábbi tudományos munkáit G. Fodor Gábor elavultnak minősítette.

 „Ezeket nyugodtan ki lehet dobni” – mondta mivel, mint fogalmazott, korábban mások Stumpf István és Lánczi András is hatással voltak rá, akiktől bár sokat tanult, de az éveksorán megváltozott a véleménye.

„A politikai csata nem ízlés kérdése. Egy értelmiségi arra büszke, hogy egymással okosságversenyeket játszik, meg arra, hogy van ízlése. De amint egy értelmiségi belép a politikába, vagy csúfosan megbukik, ha nem tudja megváltoztatni az értelmiségi karakterét, vagy felveszi a politika hadállásait.”– állítja G. Fodor Gábor. 

„Attól, hogy a politikai kampány csúnya dolog, és olyan dolgok vannak benne, amik nem ízlésesek, az a demokrácia velejárója, hogy egy politikai verseny előtt kampány van, egy demokratának pedig ezt muszáj lenyelnie” – hangzott el az interjúban. 

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem sikerült megértened Orbán Viktort, ahogy ezt a példabeszédet sem.

„Mit gondoltok? Egy embernek két fia volt. Elment az elsőhöz és így szólt: fiam, menj ki ma dolgozni a szőlőbe. Megyek uram, felelte, de nem ment ki. Elment a másikhoz és őt is megkérte. Nem megyek, felelte, később azonban megbánta és kiment. Melyik teljesítette a kettő közül atyja akaratát?” „A második”, válaszolták. Erre Jézus így szólt hozzájuk: „Bizony mondom nektek: a vámosok és az utcanők megelőznek titeket Isten országában. Eljött ugyanis hozzátok János, hogy az igazság útjára vezessen, de nem hittetek neki. A vámosok és az utcanők hittek neki. Ti azonban ennek láttára sem tértetek meg és nem hittetek.” Mt 21,28-32

Arra a Ferenc pápára hivatkozol, aki tavaly a csíksomlyói szentmisén a magyar Himnusz alatt kivonult a miséről?
Ami pedig Ferenc pápát illeti, se XVI. Benedek pápa, se Szent II. János Pál pápa nem támogatta, nem támogatta volna a migránsok bejövetelét a keresztény Európába, mert tisztában voltak ennek a veszélyével.
Orbán Viktorral ellentétben Ferenc pápa nem hozzánk keresztényekhez beszél nap, mint nap, hanem a migránsokhoz.

Tóbiás feleségéről a cikket nem G. Fodor Gábor írta.

Nagyon tartalmas interjú, érdemes végignézni. Sok elgondolkodtató meglátás hangzik el. G. Fodor Gábor az egyik legjobb magyar politikai elemző.

Nem a kiábrándultak, azok, akik nem tudják megkülönböztetni a jót a rossztól, a saját érdeket az életveszélytől.

Finom volt a deviza-hitel? A végén már ingatlanadó volt betervezve az öröklakásokra is. És így tovább.

Ne beszélj már hülyeségeket! Jogosan??? :)))))
Látszik, hogy olyanba beszélsz bele, amiről halvány gőzöd sincs. Na jó felvilágosítalak a szentmisék liturgiájáról.
- Az ünnepi szentmisék után elénekeljük a pápai Himnuszt!!!!
- Majd a magyar Himnuszt!!!!
Utána Magyarországon a Boldog asszony anyánkat.
- Csíksomlyón ezek után a székely Himnuszt!!!!
Csak ezután ér véget a szentmise.

Egy kitűnő elemző sem orákulum...

Nagy karizma fontos kérdésekről hozzáértően ÉS köz-érthetően beszélni tudni. G. Fodor birtokolja és jól kamatoztatja ezt a tehetségét.

Nem ismered Ferenc pápa beszédeit, se a cselekedeteit.

Csakhogy a katolikus fideszes szavazók is beletartoznak a világ katolikusainak nagy halmazába.
Ferenc pápának az a dolga, hogy a világ katolikusaihoz szóljon, a katolikusok problémáival foglalkozzon, pl. szót emeljen a Franciaországban történő sorozatos templomgyújtogatásokról, vagy a múltkori körmenet támadásról.
A németországi homokosok templomban való megáldásáról a jezsuita papok ellene való lázadásáról. És még sorolhatnám.
A világ katolikusait nem a politizálása, migránsozása érdekli.
A fideszben vannak katolikusok, reformátusok, evangélikusok is vannak.

Na pont erről írtam én is.
A XX. században szent pápák működtek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés