Gulyás gátlástalanul hazudott Kövesiről

2021. június 4. 13:32

Hadházy Ákos
Facebook
A miniszter bevallotta, hogy félnek az Európai Ügyészség vezetőjétől.

„Gulyás tegnap először szokatlanul őszinte volt, aztán persze elkezdett gátlástalanul hazudozni Laura Codruta Kövesiről. A már megszokott szuverenitásos blabla helyett bevallotta, hogy az Európai Ügyészség vezetőjének a személyétől félnek. Persze tudtuk ezt, hiszen nem alaptalanul tartanak a korábbi román antikorrupciós főügyésztől, hiszen hazájában volt minisztereket és miniszterelnököt is börtönbe küldött. Azonban azt, hogy Gulyás kamerába mer mondani olyan hazugságokat, hogy az új európai főügyész magyarellenes és hazájában koncepciós pereket vezetett, nem gondoltam volna.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy te nem gondoltad, azonban mellékágon a DNA magyarellenes koncepciós pereket csinált.
Az, hogy egy magyar politikus nincs tisztában a romániai magyarüldözés tényeivel, kurvára szomorú.
:-(

Hadházy megint gátlástalanul hazudott.

Magyarország több más EU-tagországgal, Lengyelországgal, Írországgal, Dániával és Svédországgal együtt marad ki az Európai Ügyészségből. Ennek fő oka, hogy a csatlakozás sértené a szuverenitást, az Európai Ügyészség első vezetőjének a személye pedig önmagában cáfolja a szervezet hatékonyságát.
Laura Codruta Kövesi alkalmatlan arra, hogy egy ilyen szervezetet vezessen.
Saját hazájában indult ellene büntetőeljárás.

Ez úgy hazugság, ahogy a te korrupciós 'eseteid' korrupciók, koma.

Mindannyian emlékszünk, számos magyar polgármestert hurcolt meg ez a magyarfaló nő, semmiért. Évek múltán meg is nyerték a pereiket, de addigra a politikai karrierjüknek vége lett. Teljesen egyértelmű volt a szándéka, az RMDSZ politikai garnitúrájának kicsinálása. És ahogy a hírekből halljuk, hasonlóan működhetett a román belpolitikában is, a neki nem tetsző irányzatokhoz tartozó politikusok lejáratása és eltávolítása volt a célja.

A volt férj helyében visszakérném a Kövesdi nevet, mert szégyent hoz rá. Legyen csak Codruta

Laura Kövesit az igazságügyi miniszter kezdeményezésére, alkotmánybírósági döntés alapján mentette fel a román államfő. Hivatali visszaéléssel, vesztegetés elfogadásával és hamis tanúzással vádolták. Felmentése után a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordult, ahol persze megvédték, és nyomásra a román bíróság is felmentette.

Kövesi tehát ugyanolyan fogott ember, mint Jourova, aki még előzetes letartóztatásban is volt. Bármikor, bármire rávehetők, mert előkerülhetnek bizonyítékok ellenük. Már az önmagában érdekes, hogy miért pont ezt a két vitatható múltú nőt helyezték pozícióba? Biztosan lettek volna tisztább múltú jelöltek, igaz, azokat nem lett volna mivel kézben tartani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés