Amerikai republikánusok megtiltanák a BLM-zászlók kifüggesztését a nagykövetségeik épületére

2021. június 3. 9:42
Joe Biden nemrég engedélyezte, sőt ösztönözte, hogy George Floyd halálának az egyéves évfordulója (május 25.) alkalmából tegyék ki a külföldi nagykövetségekre a BLM-zászlót, így a republikánusok javaslata szembemegy a Fehér Ház vezetőinek döntésével.

Hat amerikai republikánus képviselő – Nicole Malliotakis (New York), Ken Buck (Colorado), Michael Guest (Mississippi.), Darrell Issa (Kalifornia), Brian Mast (Florida) és Pete Sessions (Texas) – megtiltaná politikai szimbólumok, így a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom zászlójának a kifüggesztését az amerikai nagykövetségek épületére, írja a New York Postra hivatkozva az Origó. Ennek érdekében a politikusok

The Stars and Stripes Act név alatt (csillagos-sávos törvény)

törvényjavaslatot nyújtottak be a Képviselőház elé, eszerint jövőben kizárólag az amerikai nemzeti lobogót lehetne kihelyezni a külföldi diplomáciai képviseletekre.

Joe Biden demokrata elnök és Antony Blinken külügyminiszter nemrég engedélyezte, sőt ösztönözte, hogy a nyolcszorosan büntetett előéletű George Floyd halálának az egyéves évfordulója (május 25.) alkalmából  függesszék ki a BLM-zászlót, így a republikánusok javaslata szembemegy a Fehér Ház vezetőinek döntésével.

Nicole Malliotakis úgy tudja, idén már több amerikai nagykövetség kifüggesztette a BLM lobogóját, az Európai Unió tagállamai közül azonban csak az athéni diplomáciai képviselet épületén lengett a szélsőséges baloldali szimbólum. A képviselőt az athéni eset különösen felzaklatta, mivel az apja Görögországban született, a kubai származású anyja pedig Fidel Castro kommunista rezsimje elől menekült az Egyesült Államokba, így a családja megszenvedte a radikális baloldal diktatúráját.

Arra azonban nincs túl sok esély, hogy a törvényjavaslatot megszavazzák,

hiszen a Képviselőházban kisebbségben vannak a republikánusok.

 

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés