Egymás vállán egy ballonkabátban

2021. június 2. 8:17

Lakner Dávid
Magyar Hang
Legalább annak örülhetünk, hogy Jakab Péter pártja inkább a közép felé igyekszik.

„Gy. Németh Erzsébetet támogatja a Jobbik az újbudai előválasztáson. Valószínűleg épp elég lenne ennyit mondani a mostani ellenzéki helyezkedések kapcsán. Nehéz ezek után szóhoz jutni, kinek a felháborodástól, másnak a nevetéstől vagy épp bosszankodástól. Főleg, ha az ember meghallja, hogy ebben a kerületben a DK-s veteránnal szemben indul a momentumos Orosz Anna, illetve a párbeszédes Barabás Richárd is. Politikailag persze velük sem kell egyetérteni, de az kétségtelen, hogy két fiatal, a jövőt megtestesítő jelöltről van szó, szemben a Demokratikus Koalíció politikusával. Adódik hát a kérdés, mire gondolhatott a Jobbik, amikor a nyilvánosság elé állt a »hajrá, Zsóka!« üzenettel.

Feltehetőleg arra, amire harminc másik körzet esetében is. Ennyi helyen állapodott meg az Azonnali szerint a két párt, hogy egymás jelöltjeit támogatják. A nagy ellenzéki megállapodás után, az összképet látva persze ez másodlagos, mondhatnánk. Hiszen végül mindenhol támogatni fogják a pártok egymást, legyen az induló DK-s, jobbikos vagy épp MSZP-s, momentumos, LMP-s. Mégis van abban valami megszokhatatlan, amikor egyfajta háttéralku eredményeképp az egykori radikális párt Varju László vagy Kálmán Olga mellett sorakozik fel.

És ezt még csak nem is a Jobbik régi irányvonalát siratva mondom. Ha már a Fidesz elment a szélsőjobb irányába, legalább annak örülhetünk, hogy Jakab Péter pártja inkább a közép felé igyekszik. De oda tartott már Vona Gábor vezetése alatt is, csak épp hasonló különös alkuk nélkül. Elbukott az az irány, és bebizonyosodott, hogy együttműködés nélkül nem lehet választást nyerni? Meglehet. Az együttműködést is ezerféleképpen lehet viszont csinálni. És adódik a kérdés, mi lesz az egésznek a kimenetele, mi is a cél tulajdonképpen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közép? Ha ez az agyhalott, agresszív, ökölrázós bolsevik hergelés a KÖZÉP, akkor hatalmas bajban vagyunk.

Csak egy árulócska.
Nem is olyan régen még ide a mandinerre írogatott.

"a Fidesz elment a szélsőjobb irányába"

Most kedvem lenne valami durvát mondani...

Nem is kellett ugrania.
Csak egyszeruen osszert a bolsevik es a naci szelsoseg, nemnormalitas.
Mondhatnank, hogy egeszsegukre, mert ölég betegeknek tűnnek valoban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés