Pálinkás József pártja is elindul az előválasztáson

2021. május 21. 15:28
Az Új Világ Néppárt saját frakcióra hajt, ha ez nem jön össze, akkor főleg a Momentum és a Jobbik frakciójába csatlakoznának.

Mint ismert, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke tavaly ősszel jelentette be, hogy megalapította pártját. Januárban aztán az is kiderült, hogy a Pálinkás által „szabadelvű, konzervatív, középen álló pártként” jellemzett Új Világ Néppárt (ÚVNP) is indul a baloldali előválasztáson.

Pálinkásék pártja akár saját frakciót is alakíthatna

Pálinkás József pénteken, a momentumos Hajnal Miklós és jobbikos Szabó Gábor mellett a XII. kerületi Szarvas Gábor úton tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy sikerült megállapodni a hat párttal. Az előválasztási szabályzat értelmében amennyiben az ÚVNP legalább öt helyen megnyeri az előválasztást, úgy a hat párt elnökei napirendre tűzik, hogy hétpártivá alakítsák szövetségüket, bevéve Pálinkás József formációját. Amennyiben pedig Pálinkásék legalább öt jelöltje nyer a 2022-as parlamenti választáson is, az ÚVNP saját frakciót alakíthat majd.

És ha nem jön össze a frakció?

Az Azonnali kérdésére, hogy amennyiben nem jön össze a fentebb vázolt forgatókönyv, úgy melyik frakcióba fognak csatlakozni, Pálinkás József azzal válaszolt: jelöltjeik a hat baloldali pártból öttel szimpatizálnak, legnagyobb népszerűségnek a Momentum és a Jobbik örvend. A portál megkérdezte Pálinkást, hogy a Demokratikus Koalíció-e az a párt, ahova az ÚVNP jelöltjei egyelőre nem ülnének be.

Ezt most hadd ne hozzam nyilvánosságra!”

– válaszolta a pártelnök. Hozzátette: egyelőre abban nincs döntés, hogy ő maga elindul-e a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Elmondása szerint az ÚVNP közgyűlése erről május 26-án fog dönteni erről.

Nyitókép: MTI / Rosta Tibor

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Harminc éve volt egy igény, hogy a bolsevik maradvány MTA-t szét kéne kergetni. Lám, lám.

Még a nevüktől is kiráz a hideg..

Ők a moslékhoz fognak csatlakozni, ezt előre kimondják. Ettől kezdve komolytalanok és hiteltelenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés