Varga Judit: Az Európai Unió mottója az „Egység a sokféleségben”

2021. május 17. 21:58
Varga Judit és Trócsányi László közös gondolkodásra buzdítanak az EU jövőjéről egy hétfői Facebook-bejegyzésben.

A Konferencia Európa Jövőjéről elnevezésű, egy éven át tartó rendezvénysorozat okán közös gondolkodásra buzdít Varga Judit igazságügyi miniszter hivatali elődjével, Trócsányi László európai parlamenti képviselővel közösen.

Varga Judit – a Trócsányi Lászlóval közös fotót is tartalmazó – hétfői Facebook-bejegyzésében emlékeztet arra: az Európai Unió mottója az „Egység a sokféleségben”.   

Ugyanakkor – folytatja – manapság mégis munkálkodnak Európában olyan erők, melyek az egység nevében számolnák fel a sokféleséget. Szerinte a nemzetek feletti, „színtelen, szagtalan massza” nem lehet egy olyan kontinens jövőképe, amely mindig is színes nemzeti kultúráiról, hagyományairól és változatos történelmi örökségéről volt ismert.    

Varga Judit úgy látja, az Európa jövőjéről szóló konferencia remek lehetőséget teremt arra, hogy mindenki elmondhassa véleményét, és beleszólhasson az Európai Uniót formáló döntési folyamatokba. Az eszmecsere nem lehet teljes a magyar emberek véleménye nélkül – írta. „Ezért biztatok mindenkit arra, hogy vegyen részt a konferenciával kapcsolatos vitákban, online eseményeken, és mondja el, mit gondol közös jövőnkről!” – tartalmazza Varga Judit bejegyzése.

(MTI)

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés