Miért hajlandók a magyarok a Fideszre szavazni?

2021. május 17. 6:59

Jobbegyenes
Facebook
A Fidesz eltakarítását közérdeknek beállítók álláspontja egy közéleti szekta magánvéleménye.

„»Szavaznék én másra, ha lenne kire.« – aki még nem hallotta ezt a mondatot fideszes szavazóktól, az meg sem próbált elbeszélgetni velük. Vagy egyszerűen nem érti, mit mondanak valójában. Erre a süket értetlenségre a legfájóbb példa talán a Jobbik jelenlegi vezetése a hatpráti bolhacirkuszban, amely történelmi bűnt követett el azzal, hogy DK-s nyugdíjasok és az MSZP-s »kisemberek« lájkjaiért végleg elengedte a középosztály kezét.

És pont ettől válik sokak számára érdektelenné maga a változás. Hogy a hat árnyalatban pompázó szocialista önképzőkör előválasztósdijáról már ne is beszéljünk. Mert jobboldali, de nem, vagy csak jobb híján kormánypárti szavazóként hol érdekeljen valakit, ki nyer egy olyan versenyt, amelynek egyik indulója sem képviseli őt? Ellenzéki körökben sikk arra hivatkozni, hogy a Fidesz eltakarítása minden mást felülíró közérdek. A valóság viszont az, hogy ez az álláspont egyre inkább egy közéleti szekta magánvéleménye, ahol a közérdek jegyében, megalázó körülmények között törték kerékbe a Mindenki Magyarországa Mozgalom próbálkozóit, majmolták meg az Új Világ Néppártot, és ahonnét irigy gyomorgörccsel méregetik a Polgári Választ, amiért az soha nem is törekedett a soraikba.

Ettől igazán erkölcstelen a balos háziverseny, és lesz erkölcstelen minden olyan kormányváltás, ami esetlegesen ebből nőne ki. Hiába ígérgetik itt a Gyurcsány-féle »sokak Magyarországát«, meg a közéleti kirekesztés megszüntetését, amikor egy komplett politikai gondolat, a jobboldali, polgári értékrend még annyira sem kaphat helyet a belterjes kis társaságukban, mint a Fidesz politikájában, pedig ott is csak szavak szintjén van jelen. Sőt, legszívesebben a pályán kívül sem hagynák élni a jobbos alternatívát, hisz mindenki ellen beindul a csendes intifáda, aki kimarad a koalából, és »áruló Fidesz-bérencként elszabotálja az egyetlen, igaz ügyet« – nem, nem az ország talpra állítását, nem a társadalmi szakadékok betemetését –: Orbán Viktor elzavarását.

Ameddig a belátás, az össztársadalmi megbékélés helyett a pártok önérdeke diktálja az ellenzéki tempót, addig a Fidesz nyugodtan építhet a széles, magukra hagyott tömegek félelmeire. Amíg az ellenzéki térfélen sem hagyják kibontakozni a polgári gondolatot, és csak a toroczkailászlókhoz és volnerjánosokhoz hasonló hüllők képviselhetik a »jobboldalt«, addig felesleges kormányváltásról álmodozni. Békéről, igazságról és fejlődésről meg aztán pláne.”

 

Címlapképen: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc. Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megkérdezhetem, hol vannak a tatárok, és mi hol vagyunk? 1285-ben konkrétan megnyertünk ellenük egy háborút, nem kis részben mert akkor már voltak váraink.

Én azért erre a szövegre azt tudom mondani, hogy "részben". Részben az alternatíva hiánya tart a FIDESZ oldalán (Schiffer pl. alternatíva volt anno, helyi szinten a Kétfarkú Kutyák most is). Részben azért az is, mert komoly válságok idején igenis helytálltak. Nem bánom, hogy a migránsválság idején Orbán volt a miniszterelnök, és ami azt illeti, még nem ért véget.

Esetleg nem lehetetlen, hogy a koronavírus-járványt az ellenzék is elfogadhatóan menedzselte volna, de a FIDESZ is ezt tette. Mindenesetre a FIDESZ fejébe vette, hogy legyőzi járványkezelésben Nyugat-Ojrópát, és ennek vannak megmentett választói életekben mért hozadékai. Nálunk inkább, mint Szlovákiában, ahol csak a statisztikai hazudozás jött össze.

A migránsválsághoz hasonló egyirányú zsákutcának látom a gender-hisztit, amiből egyenlőre kimaradtunk, arra meg világos ígéret van, hogy moslék esetén egyenesen belemegyünk.

Ettől még a FIDESZ-es pártsajtó a közmédiát is ideértve olvashatatlanul szar, létezik a FIDESZ-nyelv, ami totál párhuzamba állítható bármely ideologikus rezsim bükkfanyelvével (ízlelgesd pl. a "Nemzeti Dohánybolt"-kifejezést), és nem vagyok meggyőződve arról, hogy a kiépített gazdasági hátország mindig lojális lesz a FIDESZ-hez. A Simicska-dráma a jövendő meghasonlások előképe volt. Rogán Tóni pl. elég házborzongató figura tényleg.

Szóval nem olyan nehéz ezt megugrani. De nem Gyurcsánynak. Sajnálom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés