Szabad az utazás Csehországba, kiderültek a részletek

2021. május 17. 14:59
2021. 05. 15-től érvényesek az új szabályok.

A koronavírus ellen beoltott állampolgárok Magyarország és Csehország közötti szabad utazásáról is tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jakub Kulhánek cseh külügyminiszterrel múlt hét kedden Budapesten.

Azóta a megállapodás részletei is napvilágot láttak, eszerint 2021. 05. 15-től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Csehországba, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltás típusától, az alábbiak szerint:

  • két dózisú oltás esetén a belépés az első oltást követő 22. naptól lehetséges, és az országban való  tartózkodás 3 hónapig megengedett;
  • két dózisú oltás esetén, ha már a második oltás felvétele is megtörtént, az országban való tartózkodás az első oltás dátumától számított 9 hónapig lehetséges;
  • egy dózisú oltás esetén a belépés az oltást követő 22. naptól lehetséges, és az országban való tartózkodás 9 hónapig megengedett. 

A Konzuli Szolgálat hozzáteszi: 18 év alatti gyermekek, további szabályozás elfogadásáig, a 2. pontban felsorolt korlátozások szerint léphetnek be az országba.

Nyitókép: Facebook

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU-ban a keleti vakcinákra egyenlőre cak MO-n, oltanak. Az EU-s adatok szerint a nyugati vakcinák mellékhatásainak következtében május 8-ig 10570 haltak meg.

"Their report through May 8, 2021 lists 10,570 deaths and 405,259 injuries following injections of four experimental COVID-19 shots:"

Forrás:

https://healthimpactnews.com/2..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés