A Telex főszerkesztője Karácsony emberével egyeztetett

2021. május 17. 9:14
Az összejövetel pont egy héttel azelőtt volt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson. A szemtanú arról tájékoztatott, hogy a Telex főszerkesztője és a Párbeszéd kampányfőnöke hosszasan egyeztetett.

Dull Szabolcs és Dorosz Dávid május 8-án, szombaton találkoztak egy, a Király utcában található bárban – írja a PestiSrácok. Az összejövetel pont egy héttel azelőtt volt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson. A szemtanú arról tájékoztatott, hogy

a Telex főszerkesztője és a Párbeszéd kampányfőnöke hosszasan egyeztetett.

A találkozóról a PestiSrácok újságírója megkérdezte az érintetteket. Dorosz Dávid sajtós munkatársa annyit árult el, hogy ő nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy Dorosz találkozott Dullal.

A Telex főszerkesztője szerint nincs veszélyben az objektivitás

A Telex főszerkesztője e-mailben erősítette meg a találkozó tényét, de szerinte ez nem veszélyezteti munkáját:  „Politikai újságíróként számos kormánypárti és ellenzéki politikust ismerek, és ha találkozunk, beszélgetünk is.

Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez hatással van egy újság függetlenségére, az rosszindulatú, és/vagy nem érti az újságírás lényegét.”

A találkozó után jelentették be, hogy Dorosz képviselőjelöltként indul

A PestiSrácok emlékeztetett, hogy Dull volt az Index korábbi főszerkesztője, aki kirobbantotta tavaly nyáron az Index-balhét. A PestiSrácok hangsúlyozta, hogy Dull a botrány közben folyamatosan egyeztetett baloldali politikusokkal. Dull Szabolcs ekkor is arra hivatkozott, hogy politikai újságíróként szokott politikusokkal egyeztetni.

Hangsúlyozták:

Dorosz Dávid korábban Karácsony Gergely helyettese volt,

de úgy döntött a Párbeszéd, hogy inkább a kampányban kell segítenie a baloldalt, ezért lemondott a pozícióról. Pont a Dullal történt találkozó után jelentette be az MSZP és a Párbeszéd, hogy Pest megye 5. számú választókerületében őt indítják parlamenti képviselőjelöltnek, írják.

Kép forrása: PestiSrácok.hu

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát persze, hogy nem attól függ az objektivitás, hogy mely politikusokkal találkozik a főszerkesztő magánemberként - hanem a kikerült cikkek hangvételétől.
A biztonság kedvéért megnéztem a főoldalt, hát ez az újság maximum a "haladárok" szerint lehet független és objektív, mindenki más szerint pedig "független" és "objektív".

A 2000-es években Gyurcsány is összehívatta a nagyobb újságok főszerkesztőit, hogy a megszorítások bejelentése után ne szisszenjenek fel. Az volt ám a sajtószabadság! Kézből etette a sajtót.

Válaszok:
ThunderDan | 2021. május 17. 10:15

Es azert van tobb elmarasztalas, mert tobb a feljelentes is.
Egeszseges lelkuletu ember rohog egyet es tovabbmegy, nem betegesen jelentget fel.
Sas nem kapkod...
Arkot kell rohogni korejuk, nem feljelentgetni oket.

Függetlenobjektívek, na.

"A Telex főszerkesztője Karácsony emberével egyeztetett"
És? Sem nem meglepő, sem nem jelentős tény.

A nyitókép viszont kb, mint a régóta körözöttek toplistája.

"Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés, még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba."

Válaszok:
zenebono | 2021. május 17. 10:17

Igen, erre gondoltam. Nem is szólaltak fel soha a lépései ellen. Jól fel lehettek készítve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés