A nyugati sajtó kettős mércéje

2021. május 16. 14:57

Sebes Gábor
Pesti Srácok
A palesztin háborús bűncselekményeket nem említik, viszont Izraelt a palesztin gyermekek mészárosaként mutatják be.

„Amikor az izraeli Kirjat Gat településen az ötéves Ido Avigal temetését tartották – a gyerek édesanyja és nővére is megsebesült egy Gázából indított rakétatámadásban – a palesztinok újabb lövedékeket indítottak. A gyászolóknak fedezékbe kellett menekülniük. Az időzítés nem volt véletlen…
Melanie Phillips, a jónevű elemző a nyugati sajtó kettős mércéjéről tett közzé tanulságos írást  honlapján. Ebben úgy fogalmaz: mind a kétezervalahány rakéta, amit Izraelre kilőttek, háborús bűncselekmény. Céljuk ugyanis a civilek megölése. A másik ehhez kapcsolódó háborús bűncselekmény, hogy a Hamász a gondjaira bízott civil lakosságot túszul ejtve, őket emberi pajzsnak használva indította ezt az újabb háborút. A rakétakilövők, a munícióraktárak és más hadifelszerelések lakott területek kellős közepén, nem egyszer iskolákban, kórházakban és mecsetekben vannak. A nyugat-európai és amerikai sajtóban (és a magyar ellenzéki sajtóban, tehetjük hozzá) azonban hiába keresnénk ezeket a tényeket. A palesztin háborús bűncselekményeket nem említik, viszont Izraelt a palesztin gyermekek mészárosaként mutatják be. A palesztin rakéták 20-30 százaléka Gázán belül ér földet, amit már a Hamász is kénytelen elismerni. Csak május 10-11. között 24 palesztin halt meg a saját rakétáiktól, köztük tíz gyerek! A sajtó viszont úgy tesz, mintha az összes gázai áldozat az izraeli csapások következménye lenne. Ezzel nem csak az Izrael-ellenes érzelmeket korbácsolják fel, hanem tovább fokozzák a muszlimok paranoid és gyilkos antiszemitizmusát.

A média azt sem említi, hogy miközben a palesztinok válogatás nélkül és szándékosan civil lakóterületeket lőnek, a lehető legtöbb áldozatra törekedve, Izrael rendkívüli erőfeszítéseket tesz a „járulékos veszteségek” elkerülésére. Ez azért is nagyon nehéz, mert – mint írtam – a Hamász a lakosokat használja élő pajzsnak.

Ha Izrael lakóépületet kényszerül lerombolni, például azért, mert az AP és az Al Dzsazira sajtóügynökségeknek helyet adó épületben van a Hamász katonai felderítésének központja is, telefonon és SMS-ben figyelmezteti a lakókat, időt hagyva nekik az épület elhagyására. Az is bevett módszer, hogy nagyot pukkanó, de kárt nem okozó lövedékkel »kopogtatnak« az épület tetején. Ezzel természetesen azt is tudomásul veszik, hogy az ellenség harcosai is megmenekülnek. A világon melyik hadsereg teszi ezt még meg?!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyobb önfegyelmet, önreflexiót mindenkitől, aki ehhez hozzászól.
Először is szögezzük le: Herzl Tivadar - engedjük ezt meg neki, komolyan gondolta, Magyarországot talán nem akarta szétműttetni, mint az 1920-ban azért MÉGIS CSAK BEKÖVETKEZETT...
Másodszor: minden népnek joga van önálló államhoz, de csakis abban az esetben, ha A KÖRNYEZETÉVEL megállapodva, KIDOLGOZZA AZ EGYÜTTÉLÉS ALAPSZABÁLYAIT.
Harmadszor: amíg ez nem történik meg, addig Magyarországnak KÖZÉPEN KELL HELYET FOGLALNI, a nemzetiségtől független, civil lakosság védelmének megkérdőjelezhetetlen parancsa alapján.
Negyedszer: az a politika, amely NEM AZ ISTENI REND, AZ EMBERI MÉLTÓSÁG követésén alapul, az ellensége az emberi fajnak.
Ötödször: minden manipuláció, PC-mainstream, amely felül akarja írni az ember teremtett életének - férfi-nő-család-szeretet - törvényét: embertelen, istentelen, magyarellenes: ÜLDÖZENDŐ, vele semmiféle közösséget NEM SZABAD VÁLLALNI sem kormánynak, sem személyi tényezőnek.
Minden magyar tiszta szívvel mondhassa, ha eljön a nap:
Nem félek az ítélettől.
A Bíró a barátom.
Ez felülír minden napi politikai érdeket.

Mikor az ausztrál SKY NEWS egyik leghíresebb, jobbos arca(Rowen Dean) darabokra szedi a woke-komcsik Izrael ellenes érveit.
Orwellian lefty lunacy says Israel should allow citizens to be terrorised.
Youtube-on fenn van.
A Politikai Hobbista figyelmébe, ha tudják szinkronizálni, nagyon tanulságos.

A dolog ettől bonyolultabb.
Mert ott van a harmadik tényező, amely tkp. - eddig legalábbis - az irányító szerepet töltötte be, ez a térségtől távol uralkodó mély állam.
Pontosan ezért törekedtem egyetemes szempontot hangsúlyozni, amely felette áll mindháromnak.

" Mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Mi haszna van belőle a nemzetnek?
Annyi mindenképp, hogy a PÉNZ, - ami a magyarnak nem az istene, de nektek mindenképp az - itt marad, nekünk, és nem mások hiányát tömködik be vele, holmi "jó szándékú" spekuláns behajtókon keresztül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés