Vigyázat! Torpanásveszély!

2021. május 15. 11:55

Lendvai Ildikó
Népszava
Rá szeretnék ragasztani egy ilyen matricát minden ellenzéki választó, aktivista, pláne párt ajtajára.

„Ki nem látott még figyelmeztető táblát vagy matricát a tűzveszélyes anyagok közelében? Rikító sárga, piros szegéllyel: »Vigyázat! Robbanásveszély!« Minden méretben beszerezhető a munkavédelmi felszerelések webáruházaiban.

Én másfajta matricákat keresek. Az volna ráírva: »Vigyázat! Torpanásveszély!« Remélem, nagy tételben kedvezményesen adnák, mert sokra van szükségem. Rá szeretném ragasztani minden ellenzéki választó, aktivista, pláne párt ajtajára. Mert miközben sok fontos munka folyik, a támogatottság növekedése egy ideje megtorpant. Komoly eredmény, hogy egy ideje a minden módon akadályozott ellenzék beérte a kormányoldalt, jórészt, mert végre valóban közös táborral lehet számolni. Ehhez sokunknak kellett arra a felismerésre jutnunk, hogy teljes, kiépült rendszerrel állunk szemben, annak kalodájába szorult az ország, amelyből csak nagy, közös erőfeszítéssel vergődhetünk ki – amíg lehet. Csak percek választanak el attól, hogy a kalodában mozdulatlanná zsibbasztott végtagok végképp megbénuljanak. Hogy a rendszer betonja megkössön.

Azt hihettük, innentől felfelé vezet az ellenzék útja: minden hónapban még 2-3 százalék, és a győzelmet senki nem veheti el. Nem így történt. Maradt az egymással farkasszemet néző két félország. A trükkös választási rendszer miatt pár százalékos ellenzéki fölény esetén még simán kormányozhat tovább a Fidesz. Pontosabban Orbán, mert a kiszervezések jóvoltából a nemzeti vagyon és az állami hatáskörök jelentős része is az ő személyes kinevezettjeinek irányításába került. Az ellenzékkel együtt sírhat akár Lázár János és egyéb fideszes utódjelöltek is. Azt hitték, olyan berendezkedést építenek, amelyben a Fideszé lesz az ország. De valójában csak Orbáné lett: az ő kinevezettjei őt fogják szolgálni.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Istenem, micsoda kifinomult szellemesség! És ebből meg lehet élni!

Mivel magadat kihagytad, mit szólsz ahhoz, hogy én a te lakás ajtódra ragasztom ki a szlogenedet?

"Vigyázat! Torpanásveszély!"

Vagy, ne szavazzatok a moslékkoalícióra: Vigyázat lopásveszély!

Előre jeleztük, hogy az ellenzék annál gyengébb lesz, minél inkább közeledik a választás, mert egyre több elégedetlenség, csalódás, hoppon maradás, személyes kudarc stb. fog felvetődni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés