Az izraeli és a palesztin vezetővel is egyeztetett Biden

2021. május 15. 21:49
Biden az izraeli kormányfőnek megerősítette, hogy az Egyesült Államok „határozottan támogatja Izrael jogát arra, hogy megvédje magát”.

Joe Biden amerikai elnök telefonon egyeztett szombaton Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel a héten kiújult izraeli-palesztin harcok ügyében. A washingtoni Fehér Ház közlése szerint Biden az izraeli kormányfőnek megerősítette, hogy az Egyesült Államok „határozottan támogatja Izrael jogát arra, hogy megvédje magát” a Hamász palesztin szervezet rakétatámadásaitól.

A Mahmúd Abbásszal folytatott – hivatalba lépése óta első – telefonbeszélgetésében az amerikai elnök nyugalomra intett a harcokkal kapcsolatban, és megerősítette támogatását a kétállami megoldás iránt – jelentette a WAFA hivatalos palesztin hírügynökség.

Biden elmondta, hogy az Egyesült Államok erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a felek csökkentsék az erőszakot a térségben. A palesztin közlés szerint az amerikai elnök kitért arra is, hogy Washington ellenzi a palesztinok kilakoltatását a kelet-jeruzsálemi Sejk Dzsarra városnegyedből. A kilakoltatások ügye volt a kiújult harcok egyik gyújtópontja.

Az izraeli kormányfői hivatal közlése szerint Netanjahu azt hangsúlyozta, hogy Izrael mindent megtesz annak érdekében, hogy a konfliktusban nem érintett személyek ne váljanak a hadsereg támadásainak célpontjaivá. A sajtóirodáknak is otthont adó toronyház lebombázása kapcsán kiemelte, hogy ott terrorista célpontokat támadtak, és az épület kiürítését a művelet előtt időben megszervezték.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biden " megerősítette támogatását a kétállami megoldás iránt – jelentette a WAFA hivatalos palesztin hírügynökség.

Biden elmondta, hogy Washington ellenzi a palesztinok kilakoltatását a kelet-jeruzsálemi Sejk Dzsarra városnegyedből. "
Nagy a beszarás odaát a muszlimoktól, az utcai mustlimoktól, ezzel Izrael nehéz helyzetbe kerül.
Kérdés: ha annyira nehezedik ez a nehéz helyzet, hogy pánikrohamban elindítják az izraeliek az atomtölteteket Európa felé - mint ahogy ezt megígérték!!! - akkor ezeket a rakétákat ki fogja elfogni, megsemmisíteni?
Talán itt lenne az ideje, hogy az EU Bizottság felvegye a tárgyalásokat az oroszokkal.
Nekik vannak csapataik Szíriában, nyilván az összes izraeli kilőtt rakéta semlegesítését elvégzik, ha erre felhatalmazást kapnak.
És ez az atomfenyegetés nem Netanjahué, nála nagyobb erő határozta meg parancsként..., tehát adott esetben ő sem lenne képes megakadályozni.
Ezért kell felvenni a kapcsolatot az oroszokkal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés