Pikó András elállt a teleki téri drogambulancia tervétől

2021. május 14. 9:44
A lakók és az őket támogató kerületi Fidesz nyomására elállt a Józsefvárosi Önkormányzat a Teleki tér 7. szám alá tervezett drogambulancia megnyitásától.

A Fidesz józsefvárosi szervezete a Facebook-oldalán tiltakozott még április végén az ellen, hogy drogrehabilitációs központ létrehozásáról döntött Pikó András polgármester. A bejegyzés szerint a Teleki tér 7. szám alatt, a piac mellett nyílt volna meg a 80 fő befogadására alkalmas új ellátó. A kormánypárt szerint se a ház lakóit, se a környék lakóit nem kérdezte meg az önkormányzat, hogy mit szólnának a központ megnyitásához.

A helyi Fidesz posztjából kiderül, hogy többször jelezték, nem értenek egyet a döntéssel, hiányolják a társadalmi és szakmai egyeztetéseket. „Sajnáljuk, hogy a városvezetés által sokszor hangoztatott részvételiség, »semmit rólunk nélkülünk« elv, az igazán fontos kérdésekben rendre nem érvényesül” – fogalmaztak.

Eredetileg a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója tervezett a Teleki tér 7-be szenvedélybetegség ellen küzdő programjának új központot. 

„A józsefvárosi önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanban a misszió egy józan kávézó, fővárosi önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanban pedig egy nappali ellátási program megvalósításának terveit ismertette a lakókkal” – írta csütörtök este Pikó András a Facebookon. 

„A református misszió velünk egyetértésben azt a döntést hozta, hogy eláll a Teleki tér 7-be tervezett nappali ellátás megvalósításától - miközben valamennyi szereplővel együttműködésben folytatjuk egy olyan megoldás keresését, amely segítséget jelent a szenvedélybetegek és támogatásra szorulók számára” – áll a posztban. 

A kerületi Fidesz is örül Pikó András döntésének

„Pikó úr pedig »tollat« ragadott és már zajlik is a kommunikáció, mintha valóban ez lett volna a szándéka. A recept nem változik. A lényeg, hogy egyelőre nem terhelik egy újabb ellátóval a környéket. Bármilyen hasonló ötletnél ott leszünk, felhívjuk majd a lakosság figyelmét, hogy ne kísérelje meg a baloldali vezetés újra a helyiek nélküli döntést” – írták a Józsefvárosi Fidesz oldalán.

Fotó: Fidesz, Józsefváros

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A tendencia az, hogy Niedermuller elállt a zeneiskola szfe-nek adasatol, V Naszályi elállt a buszpályaudvartól....,
A folyamat folytatódik:-)

A tendencia az, hogy Niedermuller elállt a zeneiskola szfe-nek adasatol, V Naszályi elállt a buszpályaudvartól....,
A folyamat folytatódik:-)

Eláll? Hasra esik:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés