Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond

2021. május 14. 12:30

Karácsony Gergely
Facebook
Egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.

„Hallom, beindult az unalomig ismert tempó. A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást:

Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond.

Óvodába Nyírtasson jártam, úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.

Általános iskolát Nyírtasson kezdtem és Debrecenben fejeztem be, nem, nem rúgtak ki, elköltöztünk, bocsi.

A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, most szólok, nem voltam nagyon jó tanuló, ha kérik, megpróbálom megkeresni az érettségi bizonyítványomat, de fogalmam sincs, hol lehet.

A Károli Gáspár Egyetemen kezdtem, majd az ELTE-n diplomáztam, szociológia szakon, itt már jobban ment a tanulás, talán mert jobban érdekelt a téma. Nyelvvizsgát az egyetem nyelvi lektorátusán tettem – de ezt már tudják.

Vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma.

Szakdolgozatomat a választói magatartásról írtam, szerintem elég jól sikerült, nyertem vele versenyt, de nyilván ezt majd a propagandasajtó szakértői eldöntik helyettem, hisz ők jobban tudják.

Aztán tanítani kezdtem az egyetemen, látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan? Imádtam tanítani, hogy hogyan csináltam, azt talán a diákoktól kell megkérdezni, mindenesetre büszke vagyok rá, hogy volt olyan év, amikor az országos versenyen az első hat helyezettből öt az én tanítványom volt. Volt, hogy elkéstem az óráról, ez igaz. De a részletek felől, mondom, érdeklődjenek az egykori diákoknál. Ehhez például csak ki kell kiabálni a Miniszterelnökség folyosójára: van, aki Karácsonynál tanult? Lesz jelentkező.

Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége… Remélem, segítettem.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 361 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Amúgy kibaszott szánalmas ez a cinikus magyarázkodás."

Szerintem is inkább legyen halál.
Szóljatok doktor Kotásznak, hogy intézze!

Vigyorgó faszkalap.

Válaszok:
pollip | 2021. május 14. 14:25

Cinizmus helyett válaszolhatnál az alapkérdésre: érdemi nyelvtudás hiányában miért magadat gondolod alkalmas személynek 2022-ben, Európa közepén egy EU-tagállam veetésére?

És az még egy következő pont lesz (es azon is rinyalno fogsz), hogy mégis csak van/lenne egy választott hivatásod 2024 őszéig... tudod, Budapest főváros főpolgármestersége.

Ez legalább laza és humoros volt.

Még csak azt szeretném kérdezni, miért nem álltál szóba a koreai nagykövettel, ha van nyelvvizsgád angolból? Akkor bunkó voltál?

Ez nagyon emlékezetes volt, a bukott miniszterelnök jelölttől.

Afenébe! Erre nem gondoltam.

"diplomáztam, szociológia szakon,...
Szakdolgozatomat a választói magatartásról írtam,"
Ezek azok, akik mindent, mindenkinél jobban tudnak - üres frázisos, csak papíron bizonyítható SZÓZUHATAGOKKAL.
A naplopó munkakerülőket G. Soros pontosan az ilyenek közül halássza ki, hogy az Open Society felkent embereivé tegye őket.
Más szóval: a semmirekellő spekulánsipar echte kollaboránsává.

Ezt biztos, hogy nem Karácsony írta.
Ebben az írásban van némi határozottság, meg g Gergokeben semmi.

"Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond"
Téged nem zavar, hogy egy akkora ember a bölcsi előttről semmit nem mond?
Nem gyanús ez neked?
Csak, mert a bal-lib, az Sztálin óta
„Mi, különös emberek vagyunk, különös anyagból vagyunk mi gyúrva…” a különös ember még azt sem tudja, mi volt bölcsi előtt, meg vagyok sértve, cserben vagyok hagyva, itt állok kétségek közt, egy ilyen remek rittyentést így csonkán hagyni.
GaálJ picsán lesz rúgva, meg Dorosz is.

Ideges, mert rádöbbent, ha jelöli magát miniszterelnöknek, a választásig minden egyes magyar tudni fogja, hogy nincs nyelvvizsgája és nem is beszél idegen nyelvet, egy kuka járna tőlünk uniós döntéseket hozni. A legesélyesebbnek tartott ellenzéki jelölt kilőve. Dobrev a véreskezű nagyapjával és Gyurcsánnyal a háta mögött a legkellemesebb jelölt a Fidesznek, ráadásul nem is magas és vékony. A nolimpiás egy buta ifjonc, a Jakab egy ótvar proli, az önjelölt polgármester nárcisztikus gyerekverő. Nem sok idejük maradt találni egy normális jelöltet. Az LMP még nem nevezett meg senkit ...

De magas és vékony:-))))))

A hugom 2007- ben diplomázott, neki is kellett.

Ja, Orbán a hibás, mert megvette az Economist újságíróját, hogy olyan kérdéseket tegyenek fel Karácsonynak, amelyekre csak kínos választ lehet adni.

A pacal mióta hízlal?
Azon túl, hogy Szilárd az, aki pacalt főz, Orbánról ezt nem olvashattad sehol.
Szendi Gábor a Paleo diéta meghonosìtója, minden nap pörköltet eszik.
A cukor, fehér liszt az ártalmas.

"Aki a másét egyszer elveszi annak kommunista kötelessége többször is elvenni." (Lenin: Proletár erkölcstan, 125. kiadás.)

szanalmas vagy kari, komolytalan, sulytalan, de legalabb pokhendi, pimasz es nagypofaju.
eddig meg ugy ahogy hoztad a medgyessy fele csetlobotlo szeretheto mamlasz figurat, de mostanaban igencsak kibujt a lolab, kiderult hogy arrogans, unszimpatikus faszkalap vagy.

Nyilván meg fogják. De Geritől is érdekel, milyen érzés volt olyan diákok szemébe nézni, akiktől hivatalból középfokú nyelvvizsgát várt el tanulmányaik befejezéséhez.

Ne mondd, hogy neked nem voltak teljesen jelentéktelen tanáraid az egyetemen. Vagy csak alulról nézed? Akkor elárulom: vannak ilyen szürke figurák. Sok kreditből áll össze egy diploma. Ja, meg nyelvvizsgából.

Szellemeskedőnek gondolt módon mellébeszél. Ez kevés lesz a valódi korrupciós kérdések megválaszolására!

Majd lecseréli az öregecskedő feleségét és ő ül be abba az általa áhított bársonyszékbe.

A feleségére és a lányára gondoltam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés