Átoltottság: Magyarország vezet az EU-n belül

2021. május 13. 19:46
A John Hopkins Egyetem statisztikái szerint a teljes átoltottság tekintetében az áprilisinál is jobbak a mutatóink.

A John Hopkins Egyetem statisztikái szerint a teljes átoltottság tekintetében Magyarország a 10. helyen áll, azaz áprilishoz képest hét helyet javítottunk.

Ez azt jelenti, hogy az Európai Unión belül – a korábban vezető Máltát is megelőzve – most már Magyarország áll a legjobban ebben a mutatóban. A hazánkat megelőző államok közt törpeállamok (Seychelles-szigetek, San Marino, Monaco), valamint többmilliós nagyságrendű, de Magyarországénál jóval kisebb népességgel rendelkező államok (Bahrein, Katar) is vannak. Rajtuk kívül a közel hasonló népességgel rendelkező Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, valamint a 19 milliós Chile, illetve az Egyesült Államok állnak előttünk a listán.

Az Index elemzése megemlíti: az Our World In Data adataiból kiderül, hogy a 100 főre vetítve beadott oltások tekintetében is tartja Magyarország a korábban megszerzett jó helyét.

Nyitókép: MTI/Varga György

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán ebben lehet egy icipici szerepe a maszop 8 éves ámokfutásának is. Tudod, amikor 14% volt a deficit és be kellett hívni a világbankot mert az összeomlás szélére vitték az országot. Mindeközben a szomszédok fejlődtek. Nehéz lesz behozni azt az elveszett, elvesztegetett 8 évet.

Te még olvasod?
Én meguntam az állandó parasztozasat.

A lakbért is hasonlitsd össze.

Kemény. Ezek se százasok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés