Az uniós biztos korrupciós botránya nem lepte meg a ciprusiakat

2021. május 12. 14:31
Kiderült, hogy Stella Kyriakides egészségügyi biztos már évekkel korábban üzleti kapcsolatban állt több nagy vakcinagyártóval, köztük a Pfizerrel és az AstraZenecával.

„Nem meglepő, hogy korrupciós botrányba keveredett Stella Kyriakides családja” – reagáltak a Tények stábjának kérdésére a ciprusiak, miután kiderült, hogy az uniós egészségügyi biztos és családja 4 millió euróval nem tudnak elszámolni.

Korábban megírtuk, Stella Kyriakides férjével közös számláján váratlanul 4 millió euró (csaknem másfél milliárd forint) jelent meg, amit követően

több ciprusi lap azt feltételezte, hogy ez összefüggésben lehet az Európai Uniót hátrányosan érintő, az egészségügyi biztos által megkötött vakcinaszerződésekkel.

Azaz a ciprusiak szerint a vakcinagyártók megvesztegethették az uniós tisztviselőt.

A botrány tovább folytatódik, ugyanis az is kiderült, az EU egészségügyi biztosa már évekkel korábban üzleti kapcsolatban állt több nagy vakcinagyártóval, köztük a Pfizerrel és az AstraZeneca gyártójával. A Tények stábja felkereste az ügyben a Ciprusi Állami Számvevőszéket is, azonban

a megbeszélt időpont előtt nem sokkal váratlanul, indoklás nélkül lemondták az interjút.

Stella Kyriakides korábban hosszú időn át vezette az Europa Donna nevű ciprusi szervezetet, majd éveken át a European Donna hálózatot összefogó European Breast Cancer Coalition Europa Donna szervezet elnökeként is tevékenykedett. A két szervezet pénzügyi beszámolóiból kiderül, hogy az elmúlt években sok millió eurós támogatásokat kaptak a Pfizertől, az AstraZenecától és a Johnson and Johnsontól is. Gyakorlatilag a béreket, az utazási  költségeket, a konferenciákat, szinte mindent a gyógyszergyártók fizettek.

Tehát az uniós vakcinabeszerzésekért felelős ciprusi politikus korábban évekig egzisztenciálisan függött azoktól a gyártóktól, akikkel az Európai Unió szempontjából előnytelen, a gyártók részére viszont kedvező szerződéseket kötötte meg.

Borítókép: MTI/AP/Francisco Seco

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

KÍNAIVAKCINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LÉLEGEZTETŐGÉP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Soroljam még?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. május 12. 17:13

A betegség, a gyógyítás pénzbe kerül.
Csak, hogy kezdjed érteni, hogy működnek a dolgok.
"A Tények stábja felkereste az ügyben a Ciprusi Állami Számvevőszéket is, azonban a megbeszélt időpont előtt nem sokkal váratlanul, indoklás nélkül lemondták az interjút."
Ebből is látod, Soros keze nem ér el sehová, nemhogy Ciprusra, egészen az ottani Számvevőszékig.
G. Soros azt sem tudja, mi az a számvevőszék, megvesztegetésről, 4 milliós utalásokról meg soha nem is hallott.
Ezt akartad mondani?
Már felesleges.

Az EU-ban: ,,Az igazságból elveszett az "i"! (Hofi idézet.)

Az uniós biztos korrupciós botrányáról már írtak a demokratikusan sajtószabad médiák?
Euronews, D Welle, Spiegel, Guardian, La Stampa, La Monde, a bécsi Standard, Kronen Zeitung és hasonló szarládák?

Normál körülmények között az van, hogy az azonos területen működő nagy cégek alapítanak egy "lobby szervezetet" Brüsszelben ( egy rakás van belőlük) és a készülő jogszabályok véleményezésében ez a szervezet tárgyal a Bizottság megfelelő képviselőjével, soha nem valamelyik cég pl. a Coca Cola ( a Pepsi gutaütést kapna, hogy ő meg nincs ott, ezért van a semleges szervezet) Itt egy szerencsétlen dolog van, ezt a Nőt nem szabadott volna Biztosnak jelölni hiszen, egyébként pozitív korábbi működése ( mellrák elleni harc) miatt szoros kapcsolatba került egyéni gyártókkal, akik finanszirozták is a szervezetét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés