Gréczy Zsolt: A külhoni magyarokról gondoskodjon csak Románia meg Szlovákia

2021. május 12. 15:48
A Demokratikus Koalíció politikusa szerint, „ha térdig gázolnánk a jó minőségű vakcinában”, adhatnánk másoknak, de jelen helyzetben nem kellene adni a határon túliaknak a magyarországi készletekből. 

Gréczy Zsolt az ATV vendége volt, ahol alig egyperces megszólalása során számos kijelentést tett. Válaszában azt implikálta, hogy Magyaországon a bőséggel rendelkezésre álló oltóanyagok nem elég jó minőségűek, és mivel még a „magyar embereknek” is kevés az igazán jó vakcina, ezért a szomszédos államok feladatköreit vesszük át a határon túliak beoltásával. Eszerint Magyarországon kívül nem magyar emberek élnek.

A Magyarországon élő külföldi jöhet, a külföldön élő magyar mehet

A Gyurcsány-párti politikus azt a kormányzati döntést helyeselte, hogy a hazánkban élő külföldieket is a magyar vakcinakészletekből oltsák be, és

megosztónak kizárólag a külhoni magyarokra vonatkozó regisztrációs lehetőséget tartja.

Ezt a véleményét egyéb iránt a televízió által készített, a kérdést firtató felmérésére alapozta, mely szerint a válaszadók 45-55% arányban osztottak meg a kormány azon döntése kapcsán, hogy a keleti és nyugati vakcinák révén létrejövő vakcinabőség miatt a Magyarországon élő külföldiek és a határon túli magyarok is regisztrálhatnak az oltásra. 

Gréczy erre mondta azt, hogy miért kapjanak a külhoniak, miközben „minden magyarnak sem jutott még”, majd így folytatta. „olyan, mintha más államoknak vennénk át a feladatköreit – mit tudom én, Románia, Szlovákia, Ukrajna – hát ott is vannak kormányok, tehát azoknak az állampolgároknak is nekik kéne intézni a vakcinabeadást.”

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit keres a reiszführer a politika mezején?

Akinek a búgyija és a neve is geci, annak a gondolatai is.

A DK-nak más politikai muníciója nincs is, csak az erdélyi-felvidéki magyarság ellen uszítani?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés