Tökéletes-e a Fidesz?

2021. május 11. 14:51

Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu
Tudok-e tíz olyan dolgot mondani, amiben nem értek egyet a kormánnyal?

„Ha sok olyan dolgot tenne a Fidesz, amivel nem értek egyet, nyilván én sem támogatnám. Ha pedig csak néhány, de fontos, kardinális kérdésben tenne rossz dolgokat, óriási dilemmában lennék. Voltak, most is vannak kevésbé jelentős ügyek, amelyekben nem tetszett a kormányzati hozzáállás, vagy maga a döntés. A zeneipar komplex, az iparág szereplői által közösen javasolt tervezet szerinti megsegítése helyett megvalósult úgynevezett »raktárkoncert« program katasztrofálisra sikeredett. A támogatási összeg – ötmilliárd forint – körülbelül felét kiszámlázta az Antenna Hungária, a maradék pedig egy relatíve szűk, zenészi-haveri körhöz, közöttük szélsőbaloldali lázítókhoz is vándorolt. De a fociért sem rajongok. (Hopp, máris elvesztettem Orbán Viktor kegyeit, igaz? Tehát mégsem lehetek seggnyaló, kedves bégetők…) Nincs bajom a stadionokkal; a mai világban a foci az egyik legnagyobb össznépi valláspótlék, társadalomszervező erő és nemzetközi gigaüzlet, a stadionok pedig a világon mindenütt a városok büszkeségei. Teljesen rendben van, hogy lehetőségeinkhez mérten fejlesztjük, részt veszünk ebben a gigaüzletben. De a foci iránti vehemens rajongást nem értem – még ha magát a játékot alapvetően szeretem is –, de ez az én bajom. A futball üzleti-stratégiai fontosságát, a fejlesztés hasznosságának, szükségességének logikáját viszont értem.

Van még számos további dolog, amiben értem a politikai logikát, a hosszútávú stratégiát, vagy legalábbis igyekszem megérteni, zsigeri reakció helyett. És ha értem ugyan, de továbbra sem tetszik, még mindig mérlegelhetek. A mérlegelésnél megint csak fontos, hogy józan ésszel tegyem, ne zsigerből. Mert olyan politika, olyan politikai erő nem volt, nincs, és soha nem is lesz, amely mindent tökéletesen, vagyis a szánk íze szerint csinál. Mint ahogy egyetlen olyan ember sincs a világon, akivel mindenben tökéletesem egyetértenénk. Amikor pedig mérlegelünk, akkor gyűlölködés, fröcsögés, ostoba szlogenek helyett a valóban fontos, alapvető, a mindennapi életünket tényleg komolyan befolyásoló, húsbavágó kérdéseket kell nézni. Ahogy a barátaink, a számunkra szimpatikus emberek megválasztásában, úgy a politikában is.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1) A Fudan projekt ebben a formában - Egyelőre nem ismerjük
2) Illiberális rendszer - Politikai gumicsont, nincs mögötte tartalom
3) Paks2 (ehlyett lehet földgáz után fúrni, vagy geotermikus energia) - tiszta, CO2-mentes, hosszú távon olcsó
4) A kétharmad hatalmi önkénye - Ez mit is jelent? L. bíróságok ítélkezési gyakorlata, NGO-k befolyása, médiahelyzet!
5) Uszító kommunikáció - Inkább egysíkú. De nem uszító.
6) Erőltetés az oltakozásra - Egyáltalán nincs ilyen. A kedvezmény nem erőltetés. A negatív diszkr. lenne az.
7) Kijárási tilalom - Ezt vesd fel a többi EU-s országban is! Járványhelyzet van, ha nem tűnt fel eddig.
8) Diszkriminatív oltási igazolvány - ??? Miben az? Bőrszínre adják?
9) Eltitkolt nemzetközi szerződések - Nyilván titkosak. Ahogy azok a világ fejlettebb és nagyondemokratikus részein is.
10) Egyenlőtlenségek növekedése

10) Egyenlőtlenségek növekedése - Ez tényszerűen nem igaz.

Ez jó helyre ment, ui. orvos vagyok. Én pl. soha nem fogadtam el paraszolvenciát, és, amit látsz, ami szemet szúr, az az orvosok kb. 5%-a.
A fizetésem nincs az egekben, dolgoztam Németországban is, továbbra is más dimenzió. Ehhez a tudáshoz, felelősséghez, folyamatos képzési kötelezettséghez képest hazai viszonylatban sem magas a fizetés. Az ügyvédekén, bankárokén nem pörög senki, pedig az sem nehezebb szakma, és jóval több fizetés.
Az egészségügyi szolgálati jogviszony, bár rendezi a béreket, több olyan kötelezettséget is tartalmaz, melyet sokan nem vállalnak. Lehet, hogy te sem vállalnád.

Ez nagyon szánalmas. Amit citálsz, azok a mondatok pont a LIBERÁLIS demokrácia visszásságaira voltak példák.
Ha nem tetszenek, akkor te is illiberális vagy.
Most lehet mea culpázni!

Meg, hogy szabadon megfertőzz másokat, és, ha önhibád miatt kerülsz intenzívre, a szorgalmas adófizetők fizessék kezelésed napi milliós költségét. Ui. ennyi járulékot egy élet alatt nem fizetsz be.

Én tudok olyan ausztrálról, aki a saját szülőfalujába egy egész tengeralattjárót szállított, vagy 200 kilométerre a legközelebbi tengerparttól. Holbrook a falu neve.

Tragikus, de ez a fizetés rendezés nagyon nem lett teljes siker. Az emelésnek semmi köze a tényleges teljesítményhez, a munka valós nehézségi fokának, ami eléggé széles spektrum. Pontosan azok jártak rosszul, akik a legnehezebbet, a legnagyobb felelősséggel járót végzik.

Nyilván nagyon sok időt és hosszú tervezést vett volna igénybe, hogyan aránylik a NEM hálapénzre alapozott rendszerekben a többi értelmiségi SZAKMÁBAN elérhetőhöz az egyes orvosi szakágakban az orvosok fizetése és ebből kiindulni. Itt és most csak a szolgálati idő számít.

Mindezt a DK.-s vezetésű Orvosi Kamara szülte, gondolom, NEM véletlenül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés