Jakab Péter nyerte az Index szavazását arról, ki legyen Orbán kihívója 2022-ben

2021. május 11. 22:04
A második helyen Karácsony Gergely végzett. Az abszolút utolsó Fekete-Győrnél még a „valaki más” opció is több szavazatot kapott.

Szavazást indított az Index arról, hogy ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a 2022-es választáson. A legnagyobb magyar közéleti lap oldalán csaknem harmincezer olvasó voksolt. (Összehasonlításképpen: a közvélemény-kutatók általában ezerfős mintán dolgoznak, igaz, sokkal reprezentatívabb adatokat hoznak ki korra, nemre, településtípusra és végzettségre tekintettel is.)

Fekete-Győrt még a „valaki más” opciója is verte

Mindenesetre a reprezentatívnak semmiképp sem nevezhető felmérésen Jakab Péter zárt az első helyen. A Jobbik elnöke 9101 szavazatot kapott, jócskán megelőzve ezzel a másodikként befutó Karácsony Gergelyt. A főpolgármesterre 5164 voks érkezett. Vele közel fej-fej mellett végzett Márki-Zay Péter, aki kilenc szavazattal maradt le.

Negyedikként Dobrev Klára futott be 4165 szavazattal.

A Partizánban csúnyán megégő Momentum-elnök, Fekete-Győr András csúnyán lemaradva az utolsóként végzett, 1214-en látnák őt szívesen Orbán Viktor kihívójaként. Nála még a „valaki más” opció is több szavazatot kapott.

Egyébként Jakab Péter elsőségét néhány közvélemény-kutató közelmúltbéli mérése is alátámasztja: a Medián és a Nézőpont is a Jobbik elnökét hozta első helyen az április kutatásában.

Mi lesz Karácsonnyal?

A legfrissebb, Publicus által jegyzett felmérés szerint azonban a főpolgármester nyerné az előválasztást – noha még be sem jelentkezett hivatalosan a versenybe. Értesüléseink szerint a baloldalon nyílt titok, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek előválasztása valójában előre megírt forgatókönyv szerint fog történni, a hatpárti összefogás végső jelöltje Karácsony lesz. 

Erre utal a hvg napokban megjelent cikke is, amelyben ezt írják: „Többekkel beszélve az a valószínű forgatókönyv, hogy az előválasztás végén Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt”.

Erről írt a napokban megjelent cikkében a Magyar Nemzet is. A lap szerint, Dobrev Klára indulásának nyilvánosságra kerülése miatt egyre nagyobb a nyomás a főpolgármesteren, hogy ő is bejelentse, megméretteti magát. Ezt látszik alátámasztani az előválasztáson induló Fekete-Győr András hétfőn tett nyilatkozata. A Momentum elnöke az ATV-ben úgy fogalmazott, „nagyon várjuk, hogy Gergővel teljes legyen a csapat”.

Ön kit választana? Írja meg kommentben!

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit ti lopásnak neveztek, azt az ellenzék akarja folytatni, persze csak az után, ha megfizették a más vagyonából a külföldi támogatások árát. Mert a lényeg ebben van, kizárták a külföldi érdekeltségeket a hazai gazdaságból.

Titeket meg hergelnek a korrupcióval, jogállammal, demokráciával. Miközben az EU alapjában korrupcióra épül a sokféle lobbi érdek, és a multik miatt, a jogállamot, demokráciát meg ott sem tartják sokra ha az érdek úgy kívánja.

LOL

Példálózol azzal a Hódmezővásárhellyel, ami után 2 hónappal jött a harmadkk 2/3. (De délelőtt Karácsony még felszólította Ádert...)

Magas lóról fölényeskedés, mi?

Én biztos nem, mert én Dobrevre szavaztam! :-D

Kabaré! A "Jákob rabbi kalandjai", ellenkező előjellel...

A választék a rossz, rosszabb és legrosszabb volt.

Tényleg, mindegy lenne, mert Gyurcsány úgyis megpuccsolná.

:D
Tuti az előválasztásra is elmegyek!
Látni szeretném a vérlibsi ismerőseimet a Jobbikra szavazni:D

A kis hülye, hogy ül itt? Az embernek egyből nevetnie kell. :)

Az a nagy helyzet, hogy ez tényleg előre le van osztva az érintettekkel, hiszen jákob többször nyilatkozta, hogy besorol a győztes mögé.
Dobrevától ilyet nem hallottunk.

Palika, az értelem nélküli mantrázás egy idő után elég nevetséges. Az EU-t védő szavaidból úgy érzem, nem tudsz semmit a védelmükre felhozni. 1999-ben egyszer már lemondott korrupció miatt a komplett Európai Bizottság. Nem sokára megismétlődik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés