Kis VIG-em

2021. május 10. 11:08

Lendvai Ildikó
Népszava
A lényeg, hogy mehetek Bahreinba. Nyargalva.

„Bródy János annak idején dalban örökítette meg személyi igazolványát. Még a számát is elénekelte: »Személyi igazolvány, az én igazi párom:/ AU-IV 385223«. Manapság van a személyinél is fontosabb igazolványunk. Engedjék meg, hogy bemutatkozzam: én vagyok a V 11350367. Mármint a védettségi igazolványom szerint. Bródy vallott az érzelmeiről is: »Személyi igazolvány, mindennél fontosabb nekem./ Személyi igazolvány, néha úgy becézem: kis SZIG-em.« A személyi engem speciel hidegen hagy, sőt még a lakcímkártya sem dobogtatja meg a szívem különösebben. Úgy vagyok velük, mint Petőfi a Kárpátokkal: »tán csodállak, ámde nem szeretlek«. A védettségi igazolvány, az más. Felszabadító élmény, ha csak rá gondolok. Őt már én is hajlandó vagyok becézgetni: kis VIG-em. »Börtönéből szabadult sas lelkem«, illetve az lesz, ha majd csak úgy meglobogtatom a VIG-et, és már ki is nyílnak előttem az eddig zárt kapuk. Kivéve a politikai rendezvényeké, de nem kell telhetetlennek lenni. Legyen elég, hogy máris utazhatom vele a Bahrein Királyságba. Szijjártó elintézte. Nem lehetett könnyű, mert nekem kínai vakcina jutott, amivel a Soros bérenc brüsszeli bürokraták és a magyargyűlölő, hálátlan Nyugat egyelőre óvatoskodnak.

De lesz még egyszer ünnep a világon, meg új pozsonyi csata (a Magyarságkutató már készíti a film második részét), megtanítjuk őket kesztyűbe dudálni. Jön még a kutyára dér, illetve Szijjártó. Máris négy vagy öt országgal elintézte, hogy akkor is fogadjanak, ha a védettségi igazolványom épp csak a védettséget nem tanúsítja. Nekem t.i. már az első oltás után előlegezték a bizalmat: úgy másfél-két hónap múlva majd csak produkálok ellenanyagot. Ez állampolgári fegyelem és hazafiság kérdése, most már nem okozhatok nekik csalódást. A VIG-ről szóló eredeti februári kormányrendelet szerint ugyan a kártyán ott lenne az oltóanyag típusa is, és csak a második oltás után kaphattuk volna meg, de ezt márciusra kétszer is módosították. Először a típust hagyták le, aztán a második dózis megkövetelését. Különben nem tűnt volna elég gyorsnak az oltási diadalmenet. Ha a saját kis VIG-em már a tárcámban van, és biztonságérzettel áltat, mindjárt kevésbé rémisztenek a haláladatok. Épp most olvastam a Századvég elnökének interjújában, hogy »a kormányzás nem más, mint tűzvész és nyargalás«. Roppant poétikus. A tűzvészt értem, szerintem is elég sok mindent felégettek, csak nem tudtam, hogy ennek örülni kell. A nyargalást most kezdem kapiskálni, a még nem védetteknek is villámsebesen kiosztott igazolványok kapcsán.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vegre szep az ido, meleg van, a karantennak is lassan vege, egy idore legalabbis, csak az Ildiko szomorkodik, buslakodik meg. De lehet, o ilyen is marad mar: egy irigy, besargult, humortalan venasszony.
Aki, valamiert, megis erolteti a humort.
Rossz lehet tobb evtized utan onnan fentrol leesni neki es azt latni, semmi remeny arra, hogy o meg ebben az eletben valahova felkerul.
Ez a karma, Ildiko!

Azért jegyezzük meg:az ellenanyag szint nagysága bizonyíték az immunválaszra, de a hiánya nem bizonyíték az immunválasz elmaradására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés