Hitviták a libsi térfélen

2021. május 10. 11:14

Pozsonyi Ádám
888.hu
A haladó gondolkodás is hit, valódi hit híján a bármiben hisz.

„G. K. Chesterton angol író (1874-1936) írja egy helyütt, hogy ha a kereszténység, és a hit eltűnik az emberek életéből, ha kiveszik a társadalomból, akkor nem az lesz, hogy az emberek majd nem hisznek semmiben, hanem az, hogy bármiben.

A haladó gondolkodás – melynek világi végrehajtója a ballib politikai erőtér, és hangosbeszélője a libsi sajtó – is hit, valódi hit híján a bármiben hisz. A haladók által megtérített emberek is hit híján a bármiben hisznek, és hirdetik a bármiben hívás igéit.

Miközben az evangélium igéit megtagadja, és materiális mértékegységekkel közelít a hit kérdéseihez – elsősorban a kereszténységhez ugyebár, mert az iszlám összes értelmetlen és életre, egészségre, társadalomra veszélyes szokásrendszerét tiszteletben tartja – szintúgy kézzel foghatatlan és bizonyítatlan dogmákat hirdet: Egyenlőség, gender, független sajtó stb.Csak amíg a szeplőtelen fogantatás vagy az üdvözülés ténye pusztán csak nem bizonyítható, és mindössze nem megmérhető, addig a fentebb említett fogalmak – egyenlőség, gender, független sajtó – kézzelfoghatóan, mérhetően hazugságok.

Feltéve ugye, ha a szemünknek hiszünk, ahogy haladóék mondják, miközben gúnyosan rajzolgatják a felhők közé a mennyországot, és kacarásznak kifelé a repülőgép ablakán, komoly pofával odalökik a negyvenhetedik társadalmi nemet, meg azt, hogy valaki délelőtt nő, és esete már férfi, de ezeken törvényileg, fővesztés terhe mellett tilos röhögni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés