A rendőrség kitiltotta a Pride-ot az Andrássy útról

2021. május 10. 11:53
A Mi Hazánk előbb foglalta le a szimbolikus közterületet, szerepel a párt közleményében.

A Mi Hazánk Mozgalom közleményben számol be arról, hogy a BRFK kitiltani kényszerült a Pride-ot a felvonulásaik történetének legszimbolikusabb helyeiről a párt korábbi bejelentése és a Kúrián sikerrel járt jogorvoslata miatt. „Így a Szivárvány Misszió Alapítvány által bejelentett Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák tér útvonalon nem vonulhatnak az LMBTQP-propagandisták a rendőrség végleges határozata szerint” – fogalmaznak. Azt írják, hogy bár a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalom ellentüntetését tiltotta be, a Kúria ítélete szerint ez jogsértő volt, és elsőbbséget élvező, érvényes benyújtásként fogadtatták el a Novák Előd által bejelentett gyűlést, ezért kényszerült a BRFK új határozatot hozni.

„Amit a Fidesz-kormány 11 éve nem tud vagy nem akar, azt mi idén megoldottuk

– írják. Ugyanakkor azt elismerik, hogy nem lehet minden helyet minden időre lefoglalni a szerintük „deviánsok” elől, „de a legszimbolikusabb Andrássy útról való kiszorításuk és több más reprezentatív közterület lefoglalása igenis komoly siker és jelzésérték: elég volt az LMBTQP-propagandából!” – tartalmazza a szöveg.

„Nem kérünk lezárások idején is szerte a világból ide szervezett aberráltakból, akik számíthatnak még további meglepetésekre a magyar ellenállás sok éve megedződött szervezeteitől és tagjaitól” – szerepel a közleményben.

Fotó: A 24. Budapest Pride résztvevői gyülekeznek a Kossuth téren 2019. július 6-án.MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közben a III. világháborút a kínai ipari és egyéb kémkedés, a kínaivírusok és a kínai szintetikus drog segítségével akarja megnyerni Kína.

Szerintem halálra röhögik magukat a lényeglátó képességünk hiánya miatt...

Majd bejelentik a Kossuth térre.

Helyes, akkor most olvassuk a másságukat kulturáltan megélni képtelenek hozzászólásait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés