Magyarország újraindítása az élet újraindításáról is szól

2021. május 9. 15:30

Szentkirályi Alexandra
Facebook
A legutóbbi Mandinerben igazán fontos interjú jelent meg Bagdy Emőke pszichológusprofesszorral.

„A legutóbbi Mandinerben egy igazán fontos interjú jelent meg Bagdy Emőke pszichológusprofesszorral, akinek a munkásságát én is nagyra becsülöm. 

A koronavírus-járvány kitörése óta természetszerűleg az egészségügyi veszélyekről és a gazdasági károkról beszélünk, de nem mehetünk el szó nélkül a lelki-pszichikai hatások mellett sem. 

Bagdy Emőke a vele készült interjúban rámutat, hogy a kényszerű izoláció lelki értelemben is félelmet, pánikot kelt, amikre sokan különböző menekülési csatornákkal felelnek.

Mint mindig, a mérleg másik serpenyőjében ott vannak a pozitív dolgok. Az, hogy a saját magunkra való odafigyelés helyett előtérbe kerültek azok az ősi erőforrások, mint az együttműködés, a hála, az irgalom és a szeretet kifejezése, akár csak egy ablakba ragasztott papír szívvel is. Persze tudjuk, ennél sokkal többről van szó.

Magyarország újraindítása tehát valójában nem csak az egészségügyi veszélyhelyzet elhárításáról, a gazdasági nehézségek kezeléséről, de az élet újraindításáról is szól: az ölelésekről, a jóízű beszélgetésekről, a közösségi élet újbóli felvirágzásáról és fesztelenségéről. Arról, hogy együtt jövünk ki a bajból, még talán erősebben is, mint ahogy bele kerültünk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés