Mennyit dolgozott Lázár János a várostól elvett 600 millió visszaszerzésén?

2021. május 9. 11:22

Márki-Zay Péter
Facebook
Szánalmas, hogy a Fidesz mennyire ostobának nézi saját szavazóit.

„Lázár János hírportálján olvasható, hogy képviselő úr (akit titkárának csatolt levele szerint még mindig miniszterként szólíthatunk) »gőzerővel dolgozott és lobbizott« a 600 milliós kormányzati elvonás kompenzációján. Lázár úr ismerői nem lepődnek meg, ha ismét kénytelenek vagyunk őt a valósággal szembesíteni:
– Lázár János, a város országgyűlési képviselője, februárban gúnyos levélben utasította vissza, hogy bármit tegyen az elvonás enyhítéséért (Markó Csaba levele csatolva)
– Lázár János egyetlen egyszer sem szólalt fel az elvonás ellen, egy levelet sem írt, egy találkozóról sem számolt be, egy bejegyzést sem szentelt a város problémájának a közösségi oldalán...
Polgármesterként én ugyanebben az időben a következőket tettem a várostól elvett több milliárdos forrásért:
– szerveztem és részt vettem tiltakozó akciókban és felszólalásokban az írott és elektronikus médiában, közösségi oldalam fejlécét is erre használtam
– a Megyei Jogú Városok Szövetsége, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, valamint a Szabad Városok Szövetsége szervezésében közösen hallattuk hangunkat, a városi díszvilágítás és közvilágítás lekapcsolásával is tiltakoztunk
– nemcsak a város megsegítését mereven elutasító Lázár Jánosnak küldtem el levelemet, hanem Pintér Sándor belügyminiszternek és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek is, személyesen tárgyaltam Gulyás Gergellyel és Balla György miniszteri biztossal is
– mindannyiuknak elküldött kérelmünkben nemcsak az idei 600 milliós iparűzési adó kompenzációját kértük, de azt az 1,38 milliárdot is, amit minden tisztán fideszes vezetésű megyei jogú város megkapott december 24-én, de egyetlen ellenzéki sem.
Felsoroltuk továbbá a gépjárműadó, idegenforgalmi adó tavalyi elvonását, a kiesett parkolási bevételeinket, lecsökkent iparűzési adónkat és kiesett önkormányzati bevételeket (strand, menza, művelődési ház), valamint a védekezés költségeit.
Nagy megnyugvással és elismeréssel vettem tudomásul a kormány eheti döntését a nekik beadott kérelmünkben szereplő 600 millió forint teljes kompenzálásáról, nemcsak a város anyagi helyzete miatt (az összeg a költségvetésünkben szerepelt, ha nem kapjuk meg, kiadásokat kell kihúzni), hanem azért, MERT MOST VALÓBAN PÁRTSEMLEGES, OBJEKTÍV DÖNTÉS SZÜLETETT.

Éppen ezért szánalmas, hogy a Fidesz mennyire ostobának nézi saját szavazóit:
– dicsekszenek azzal, hogy pártoktól és politikai befolyástól mentes döntést hoztak
– és dicsekszenek azzal, hogy ezt fideszes képviselők (pl. Lázár János) politikai befolyásának köszönhetjük...
Jobban belegondolva persze közvetetett módon valóban Lázár Jánosnak köszönhetjük a kormányzati elvonás 100%-os kompenzációját: a kormány ugyanis politikamentesen három csoportba sorolta a településeket, és csak a legszegényebbek, legalacsonyabb adóerővel rendelkezők kaptak vissza 100%-ot (a Lázár szerint »pangó város« Szeged csak 75%-ot kap, Szombathely, Székesfehérvár és mások pedig semmit).

LÁZÁR JÁNOS KÉT ÉVTIZEDES URALKODÁSA, A MEGÍGÉRT, DE ELMARADT NAGYBEFEKTETŐK, VESZTESÉGES LÁTVÁNYBERUHÁZÁSOK, ELVÁNDORLÓ LAKOSSÁG NYILVÁNVALÓAN HOZZÁJÁRULTAK AHHOZ, HOGY HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MOST A 100%-BAN KOMPENZÁLT, LEGSZEGÉNYEBB VÁROSOK KATEGÓRIÁJÁBA ESIK.
EZT KÖSZÖNHETJÜK LÁZÁR ÚRNAK.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a várostól "elvettek" valamit, azon nem dolgozni kell, hanem pert indítani.
Vagy lőni, ha mi is az USA törvényei szerint élnénk.

Undorító, ahogy Márki-Zay a saját politikia impotenciáját az ellenfelére fogja. Ez a tehetségtelen ellenzék állandó műfogása. Márki-Zay a regnálása óta ebből a másokra mutogatásból, rágalmazásból akar megélni. Hódmezővásárhely ébresztő!

A kórház bővítését akadályozza. Ez végülis beleillik az ő képével, hiszen ezt a kórházat halaálgyárazta le.

Eszelős ez a figura... a Partizán-interjúban pl. olyan elánnal nürnbergi perezett, hogy már Gulyásnak is kellemetlen volt.

A Fidesz 11 éve mindenhol fejlesztéseket valósít, ezért nem szorul másokra mutogatásra. Ha a pofátlan baloldal letagadja a múltját, és a saját bűneit fogná rá a kormányra, akkor és csak akkor kényszerül bemutatni a a múltbeli balos ámokfutást.

"Elmeháborodott barom." - írod.
Ez enyhe kifejezés, mivel ezt mondja:
"Nagy megnyugvással és elismeréssel vettem tudomásul a kormány eheti döntését a nekik beadott kérelmünkben szereplő 600 millió forint teljes kompenzálásáról, MERT MOST VALÓBAN PÁRTSEMLEGES, OBJEKTÍV DÖNTÉS SZÜLETETT.
Éppen ezért szánalmas, hogy a Fidesz mennyire ostobának nézi saját szavazóit."
Ezt ép ésszel valóban nehéz minősíteni: a kormány kompenzációt fizet a járvány miatti veszteségekért, de ez szánalmas és ostoba lépés a legnagyobb kormánypártra nézve.
Ez a szerencsétlen nyomorult Márki-Zay, valóban bolond.
De legyünk őszinték: a Fidesz, a kormány és médiája is jócskán tesz ennek érdekében, hogy Márki egy szerencsétlen legyen.
Azzal, hogy buborékpolitikát folytatnak: nem hozzák le az adatokat, számokat, mikor, hol, mennyit, mire költenek..., amiből az ilyen Márki-féle gyalázkodások szappanbuburékként szétpukkannának.

Én nem bocsátanak meg azt az orbitális hazugságot Markynak, hogy az USA kulugy meghívására járt Washingtonban. Olyan vicces az a kép, ahogy állnak ketten Kész-szel a felmosott folyosón a hátsó bejáratnál:-)

Gép ésszel nem vitatkozom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés