Ferenc József miniszobra a Duna felett ringatózik

2021. május 8. 8:11
Kolodko Mihály új alkotása a Szabadság hídra került.

Kolodko Mihály miniszobra eleinte az alkotó kerékpárjának vázán himbálózott, majd állandó panorámára cserélte folyton változó pozícióját a Szabadság hídon, írja az Index.

Emlékeztettek: a kihelyezés nem légből kapott, a hidat eredetileg a császárról nevezték el, azonban a németek 1945 januárjában felrobbantották. A monarchia uralkodójának

függőágyban történő ábrázolása meglehetősen szokatlan, de mindenképpen egyedi.

A kis szobrot egyébként két lakattal rögzítette a hídhoz az alkotó.

Nyitókép: Kolodko Art/Facebook

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, nem tudom. Horthy szobrát jobban tűröm, mint Ferenc Jóskát. Azért az Aradi Vértanúkat, és egyáltalán Haynaut ne feledjük már el ennyire simán. Ha Habsburgok, miért nincs szobra annak a III. Károlynak, aki viszont amnesztiával zárta le a Rákóczi szabadságharcot, és még a birtokában is meghagyott mindenkit? Régebben élt? Nem vezette világháborúba Magyarországot?

Kína halálra röhögi magát a problémafelismerő- és problémamegoldó képességünkön, miközben laboratóriumból megnyeri a III. világháborút.

Pedighát szegény Bethlen Gábor egy tipikus keselyű volt. Csak azt leste a határ innenső oldalán, hogy német birodalmi szövetségesei francia segítséggel mikor csinálják ki a Habsburgokat, és akkor majd jön ő, és jól megszexualizálja Bécset. Ehelyett a Habsburgok győztek, Bethlen újra és újra békét kötött, maradt neki a királyi Magyarország megszexualizálása. Pázmány Péternek egészen könnyű volt Bethlen miatt a protestánsok ellen hangolnia a magyarországi közvéleményt...

Ellentmondásos, mint szinte minden politikai tényező a 20. század magyar történelmében.
Meccseredményként kell mérlegre tenni mindenkinél a JÓT és a ROSSZAT.
Pl. Kádár: Jó 50% - Rossz 90%-
Horthy: Jó 90% - Rossz 50%.
Antall: 50-50.
Horn: 50-50.
Medgyessy: 55-45.
Gyurcsány: 0-100.
Orbán: 90-10.
Ferenc József: 50-50.

Helyesbítek. Pl. Kádár: Jó 30% - Rossz 70%-

Thökölyt mindenképpen. Őt még Rákóczi is gyűlölte.

Egyrészt Rákóczi nem élt a fölkínált közkegyelemmel, pedig még Lengyelországba is elengedték volna hűségeskü után, ha féltette volna az életét, másrészt meg nem ennek köszönhető. Eleve lepukkadt volt.

Bezzeg a haladó, demokratikus, felvilágosult antant-hatalmak semmiről nem tehetnek. Az ő halottjaik csak úgy meghótták magukat.

Különösen vicces, hogy az olasz frontot említed. Történetesen ők voltak a támadó fél, és ennek megfelelően kb. tízszeres emberveszteséget szenvedtek el, mint a Monarchia. Dehát ők haladó, demokrata agresszorok voltak mindaddig, amíg Mussolini seggbe nem rúgta az egész római bagázst... Már ha a szokásos baloldali történelemszemléletnek hinni lehet. Szerintem mondjuk nem, dehát ízlések és pofonok...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés