Alibi keresztények

2021. május 6. 14:49

Vásárhelyi Mária
Jelen
Az elmúlt években 11 milliárd forintot költött el keresztények segítésére az állam.

„Magyarországon 2017 óta létezik egy államtitkárság, amelynek feladata az üldözött keresztények segítése. Az elmúlt években 11 milliárd forintot költött el erre a célra az állam. A kormány az egyházak és vallások nemzetközi helyzetével foglalkozó vitákban előszeretettel hozakodik elő azzal az amerikai alt-right-ban népszerűvé vált mondással, amely szerint a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység, a világ keresztényei szorulnak a legtöbb segítségre. Ebben van igazság; az afrikai és közel-keleti diktatúrákban gyakran a fizikai erőszakig vagy akár a tömeggyilkosságokig is eljut a keresztényekkel szembeni agresszió. Gondoljunk csak a nigériai Boko Haram által elkövetett gyilkosságokra vagy a myanmari rezsim rohingyákkal szembeni erőszakos akcióira.

Azt most ne feszegessük, hogy ha a kormány ennyire aggasztónak találja a keresztények helyzetét a világban, akkor miért bánik ilyen szűkmarkúan a támogatásukkal és arról sem, hogy ha valóban éjt-nappallá téve könnyeket hullatnak üldözött hitsorsosaikért, akkor miért zártak szögesdrótok közé és éheztettek Afrikából menekülő keresztényeket a határnál hónapokon át. És most ne térjünk ki részletesen arra sem, hogy maga az állam hogyan üldözi azokat a keresztény kisegyházakat, amelyek nem árulják, hanem szolgálják hitüket.

De ha keresztényüldözésről van szó, akkor az elsők között kell említenünk Kínát, ahol – szakértői becslések szerint – a legtöbb keresztény egyház elleni erőszakos cselekmény történt a világon az elmúlt években.”

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Balázs Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A holokauszt kárvallotak megsegítésére hányféle inézmény létezik és
mekkora összegek áramlanak át rajta?

Áldemokratak, vagyis igazi, tosgyokeres kommunistak.
O szemelyesen egy gyuloletgomboc. Klaraval egyivasu.

Vásárhelyi ne kotyogjon bele olyan témába, amiben szemmel láthatóan legjobb esetben amatőr, rosszabb esetben kontár.

Ami ellen a mindenkori pápáknak sincs beleszólása, amit Ferenc pápa is jóváhagyott, pontosan a kínai keresztények érdekében, védelmében, abba te minek dugod bele az orrodat!

Nem mintha Dés jobb lenne a Deákné vásznánál.
A Hírtv egyik műsorában interjúvolta meg Bohár Dani egy jobbikról alkotott véleménye miatt, hogy most is tartja-e azt a véleményét. Nagyon bunkó volt Danival.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés