Iványi Gábor egyetért az ATV bojkottjával

2021. május 6. 9:57
A TGM-el egyetértő lelkész kollaborációról és politika bábokról ír a Klubrádió kapcsán.

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője közleményben jelentette be, hogy egyetért a bojkottal, amelyet Tamás Gáspár Miklós hirdetett meg az ATV-vel szemben – írja a 444.

Emlékmű a járvány magyarországi halottjainak

Korábban Iványit barátja, Kocsis András felkérte, hogy legyen kezdeményező partnere a 21. Század Társaság nevében indított projektnek, amellyel emléket szeretnének állítani a COVID-19 vírus következtében elveszített honfitársaiknak. Az Oltalom Karitatív Egyesület készségesen vállalta „a megtisztelő felkérést”.

„Vallási érdekkör”

A 444 hangsúlyozta, hogy Kocsis András a felhívást az ATV-ben jelentette be, és mint Iványi a közleményben írja, Kocsis a kísérőlevelében azt is kiemelte, hogy az ATV bojkottjával nem ért egyet. A lelkész szerint „erre a szomorú elhatározásra azonban az adott okot, hogy a szóban forgó hírhely mögött ugyanaz a vallási érdekkör áll, amely a kormány politikai bábjaként kész volt a Klubrádió helyét Spirit FM nevű csoportjával elfoglalni. Kocsis András sem ért evvel egyet, sőt szolidáris a Klubrádióval, de a bojkottot sem támogatja.

A magam részéről viszont messzemenőkig egyetértek az ATV értelmiségi mellőzésével. Felháborít a Klubrádió elhallgattatásában a kormánnyal érdekből vállalt kollaboráció.

Ezért szeretném világossá tenni, hogy Kocsis András kedves barátommal csupán az emlékmű állításban szólottunk azonos hangon” – fogalmaz Iványi.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kufár is ingerenciát érzett a megszólalásra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés