Újbuda polgármestere az ATV-ben magyarázkodott a botrányos ingatlanpályázatokról

2021. május 5. 16:46
László Imre szerint momentumos alpolgármestere rutintalan volt, miután Orosz Anna Facebook-posztban határolódott el a korábbi döntéstől.

László Imre az ATV Start című műsorában próbálta megmagyarázni, hogy az újbudai önkormányzat miért ad el értékes ingatlanokat. A polgármester az önkormányzatok nehéz anyagi helyzetére hivatkozott, s kijelentette, bizonyos mennyiségű ingatlant pályáztatnak meg, 1,6 milliárd forint bevételre számítanak. De már gyorsan és érezhetően visszavonulót fújt, amikor azt mondta, nem is minden pályáztatott ingatlant fognak eladni – ezek az ingatlanok egyébként is lényegesen többet érnek –, csak azokat, amelyek nem ütköznek ellenállásba. Két ingatlan ügye vert nagy hullámokat, egy Ulászló utcai saroktelek ügye, a másik egy iskolakert.

Orosz Anna momentumos alpolgármester hétfői posztját, amelyben a politikus beismerte, hogy tévedtek a Bocskai utcai iskolakert és a Saroktelek megpályáztatása ügyében, László Imre rutintalannak nevezte, s mint fogalmazott, „ez még nagyon udvarias volt a részemről”. Azt is állította, hogy az iskolakertet csak építőanyag tárolására és parkolónak használják az iskola dolgozói (helyszíni felvételeink a padokkal és a gyeppel egészen másról tanúskodnak, ahogy a helyiek is elmondták, hogy évzárókat, évnyitókat, bankettet, bemutatókat szoktak rendezni a gyerekeknek – a szerk.).

Hogy a ma aktuális online fogadóóráját miért tette át csütörtökre, azzal indokolta, hogy addigra megtörténik a pályázatok bontása, s a döntésről is beszámolnak. László Imre azt is kifejtette, hogy minden érintettet meg akarnak hallgatni.

*

Ugyanakkor az már kimaradt az adásból, hogy a helyiek kérdéseire online fogadóóráján sosem válaszolt (ahogy a mi újságírói megkeresésünkre sem); emlékezetes, a saroktelek ügyében szerveződő civilek különösen nehezményezték a kommunikáció, a párbeszéd hiányát, és hogy olyan tervekről beszélt tényként januárban a kerületi lap (tehát még a döntés meghozatala előtt) Orosz Anna szignójával, amelyeket „mintha a befektető diktált volna”.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés