A mai főpolgármester el sem ment a stadionavatóra

2021. május 5. 13:08

Szöllősi György
Facebook
Az 2019-ben elkészült szuperstadion neve Puskás Aréna, amit követnie illene a megálló nevének.

„Azok után, hogy MLSZ sajtófőnökként indított kezdeményezésemre az első Orbán-kormány 2002. április 2-án úgy döntött, hogy a volt Népstadion felveszi az akkor 75 éves Puskás Ferenc nevét, sokáig hiába kértük, hogy a BKV-megállót is nevezzék át. A Demszky-féle városvezetés és a gyalázatos emlékű földrajzi nevek bizottsága (vagy mi) mindent megtett, hogy ezt megakadályozza. Előbb a költségekre hivatkoztak, majd kitalálták és bevezették a nagyon béna »Stadionok« elnevezést, csak azért, hogy ne kelljen kiírni a Puskás nevet.

Amiért nyolc évig reménytelenül és eredménytelenül küzdöttünk, az aztán 2010 után pár hét alatt megoldódott, Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató és Tarlós István főpolgármester jóvoltából: a Stadionokat mindenütt haladéktalanul átírták Puskás Ferenc Stadionra. Ma reggel erre metróztam a Csisztu Sport Cast forgatására igyekezve.

Halkan jegyzem meg, hogy a Népstadion helyén épült, 2019-ben elkészült szuperstadion neve Puskás Aréna, amit követnie illene a megálló nevének. Illúzióink azonban ne legyenek, az ugyanebben az évben megválasztott mai főpolgármester el sem ment a stadionavatóra, sőt az építkezés leállításának ígéretével kampányolt...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés