Karácsony Gergely megfejtette a Star Wars-nap mély üzenetét

2021. május 4. 14:38
Az egész sorozat arról szól, hogy a Sötét Erő megpróbálja lerombolni a Köztársaságot, de végül az igazság győzedelmeskedik – írta május 4-én a Facebookon Karácsony Gergely.

„Ma van a Star Wars-nap. Nekem gyerekkoromban kimaradt a Csillagok háborúja, a kisfiam vezetett be ebbe az univerzumba” – írta Karácsony Gergely a Facebookon kedden. 

Star Wars-nap, azaz May The Fourth alkalmából posztolt Budapest jelenlegi főpolgármestere,

a közelgő baloldali előválasztás várható miniszterelnök-jelöltje. A posztból kiderült, hogy Karácsony Gergely gyermekkorából kimaradt a Csillagok háborúja megtekintése, mely filmet 1979. augusztus 16-án mutatta be a MOKÉP, amikor a Főpolgármester mindössze négy éves volt. Az első trilógia többi darabját is szinte az amerikai premierrel egy időben láthatták a magyar nézők, hisz se Kádár János, se Aczél György nem találtak kivetnivalót az űropera ideológiai üzenetében.

„És milyen igaza volt, végtére is az egész sorozat arról szól, hogy a Sötét Erő megpróbálja lerombolni a Köztársaságot, de végül az igazság győzedelmeskedik” – fejtette meg a Star Wars komplex politikai üzenetét Karácsony Gergely, majd hozzátette: Az erő legyen veletek.

Fotó: MTI/EPA/Royal Mail

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sötét erő a birodalmi USA, ahogy ma is - csak szólok.

Eppen ilyen erzesem van nekem is. Esetleg meg rank fogjak, hogy nem szeretjuk elegge az AEA-t, nem ismerjuk elegge a mijet is, ja, a kulturajat.
Azt hittem, Kamugeri rajott, hogy neki pedig Gyurcsany az apja. Es Jakab szereti a parizsit, Klara lelemenyes és okos. Is.

Es meg ok nevezik magukat europai magyaroknak.
Valamit leplezni probalnak, lehet. Talan azt, hogy egyenesen az USA-hoz vannak bekotve. Amint az egesz Unio is.
Maradjunk Szent Floriannal, jobb lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés