Vasárnap bejelentik, hogy Karácsony Gergely is indul az előválasztáson

2021. május 4. 10:10
Információink szerint a főpolgármester indulását az Európa-napon május 9-én hozzák majd nyilvánosságra.

A Mandiner információi szerint igaz a régóta rebesgetett hír, miszerint Karácsony Gergely is indul miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson. Úgy tudjuk, mindezt május 9-én, vasárnap fogják bejelenteni az őt jelölő pártok, az MSZP és a Párbeszéd.

Értesüléseink szerint a baloldalon nyílt titok, hogy

az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek előválasztása valójában előre megírt forgatókönyv szerint fog történni, a hatpárti összefogás végső jelöltje Karácsony lesz. 

Erre utal a hvg napokban megjelent cikke is, amelyben ezt írják: „Többekkel beszélve az a valószínű forgatókönyv, hogy az előválasztás végén Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt”.

Erről írt a napokban megjelent cikkében a Magyar Nemzet is. A lap szerint, Dobrev Klára indulásának nyilvánosságra kerülése miatt egyre nagyobb a nyomás a főpolgármesteren, hogy ő is bejelentse, megméretteti magát. Ezt látszik alátámasztani az előválasztáson induló Fekete-Győr András hétfőn tett nyilatkozata. A Momentum elnöke az ATV-ben úgy fogalmazott, 

„nagyon várjuk, hogy Gergővel teljes legyen a csapat” 

Az ügyben Karácsonyt és pártját telefonon és email-ben is megpróbáltuk elérni, de eddig nem reagáltak. Amennyiben válaszokat kapunk, arról azonnal beszámolunk majd.

Összesen 219 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A végső jelölt Karácsony lesz? Akkor Klárika micsoda, biodíszlet?

Jákob biztos lenyelte a parizervéget döbbenetében. Még el sem kezdődött a választás, de már átkúrták a palánkon.

Értem, hogy neked is kínos ez a megjátszott előválasztás, amelynek előre tudható a vége, de akkor inkább hallgass, és ne próbálj terelni.

Klárika miért hagyná ott az EP alelnöki székét? Sokkal jobb pozíció, mint egy látszat miniszterelnökség, főleg, ha azt nézzük, semmi belpolitikai múltja nincs, kínos hallgatni amilyen esetlenül mondja a megírt szöveget.

Már be is írtam a naptáramba, hogy 9-án meg fogok lepődni. Ha netán miniszterelnök lesz belőle, 2 éven belül megpuccsolják, mint Medgyesit.

Gyurcsány kiskakas és Karácsony kistyúk a baromfiudvarban.

A kakas fut a tyúk után a baromfiudvar mélyén.
- Hülye tyúk - lihegi -, állj meg, hisz úgyis utolérlek!
- Jó - billegteti meg a farát a tyúkocska -, csak még néhány kört futok, nehogy kurvának nézzenek.

Tökéletes a diagnózisod. Nyavalyognak a fideszes média munkatársai, hol van még a kampány, ej, ráérünk arra még, az ember lassan már nem olvassa, nézi, hallgatja őket, miközben a választók agyába az ellenzék naponta beégeti a szavazófülkében döntővé váló motivációkat.

A kesztyűbáb csillagos ötöst kapott tartótisztjétől, tehát felsőbb
osztályba léphet, maximálisan alkalmasnak bizonyult az elmúlt bő
másfél évben.

Az összes ellenzéki jelölt közül Karácsony a legtehetségtelenebb, de de a legtele-és fotogénebb. Kedves, nyájas, mosolygós, snájdig fiatalember, nem terheli, zavarja meg a választók agyát nehéz gondolatokkal.

De a döntő, hogy az összes ellenzéki jelölt közül a legkevésbé autonóm, a legjobban irányítható, vezethető, s ez teszi a 21-es választást kívülről irányítók számára az első számú favorittá.

Szanalmas.

Gondolom egyidejűleg NEM jelenti be a lemondását...

Na ennyire gondolják akkor komolyan a ballibek (és maga Karácsony) a fővárosi önkormányzat vezetését, Budapest ügyét. Mert ne tévedjünk, az a feladat, amire Karácsonyt (előtte meg kétszer is Tarlóst) megválasztották, EGÉSZ EMBERT kíván. Márpedig mostantól akkor egy teljes éven át Karácsony főállásban lesz egy országos politikai kampány kirakatembere. És akkor most arról ne is beszéljünk, hogy egy teljes éven át minden fővárosi önkormányzati téma menthetetlenül le lesz rántva az apokaliptikus pártpolitikai küzdelmekbe.

Bravó, de tényleg!

Karácsony Gyurcsány trójai falova, így is, (szépen), úgy is (csúnyán) megpuccsolja, mint Medgyessyvel tette.
És jön a második Gyurcsány-kormány:
IMF,
migránsinvázió,
a hadsereg leszerelése,
a haderőfejlesztés, hadiipar azonnali visszametszése
az EU-ügyészség,
a V4 szétverése
és a többi...
1, MAX 1,5 ÉV, 168 HÓNAP ALATT
MAGYARORSZÁG MEGSZŰNIK LÉTEZNI,
valami teljesen más lesz,
nép, nemzet, ország egykori helyén

Szavazz az Alkotmányosköltség Pártjára!

Nyafogó, impotens, tehetetlen szardarab. Tökéletes választás a moslék élére.

És akkor tovább is van még:
Nyilván az "előválasztáson" ő "nyer", hiszen a forgatókönyv így lett megírva. Na de magán a választáson egyaltalán nem biztos, hogy nyer a moslék. Ha nem szereznek többséget, mi történik?
A) Lemond a főpolgármesterségről és megy a parlamentbe a moslékellenzék vezéreként - ugye ez lenne az egyenes lépés, tehát nyilvánvalóan NEM ez fog történni.
B) Miután egy teljes éven át minden arról szólt, hogy ő a moslék listavezetőjeként a parlamentbe akar masírozni, mégsem tenné ezt és maradna főpolgarmester... na de... mégis csak egy BUKOTT emberről beszélünk ebben az esetben. Pláne az előző egy év apokaliptikus pártpolitikai küzdelmei után hogyan lehetne úgy csinálni, mintha mi sem történt volna?

S amit még jó ha tudnak a választók, Karácsony feltétlen aulicus, udvarpárti, most Bécs helyett, Brüsszel iránt elkötelezett. A hűségesküt már főpolgármesterként letette Brüsszelben.

Na ez a vicc.

Normális közeg esetében a bejelentés napján lemondana.
MZP-re ugyanez áll.

Hogy lett átverve Budapest nagyrésze 2019-ben. És azóta is.

Karácsony elvtárs lesz a vége. Ha nyernek, akkor előbb elvitetik vele a balhét az intézkedésekért, aztán Medgyessy mintájára elássák. Nem ő döntötte el, hogy indul, vagy sem, Zugló óta ő a legjobban kézben tartható figura.

Kedves llnnhegyi!

Most hallgattam bele a Karcf FM, Paláver című műsorába. Te bizonyára nálam gyakrabban hallgatod. Egy Svájcban élő doktornő magyarázta el a nyugdíjak svájci indexálása lényegét. Többen örömmel fogadták ezt, eddig nem tudták, hogy ez mit takar. Egy svájci doktornő kell ahhoz, hogy a kormány, a Fidesz helyett elmagyarázza az embereknek, hogy miként értelmezendő ez a sokak becsapására, ellenzéki oldalról citált metódus, nyugdíj számítás.

A másik, egy betelefonáló arról számolt be, hogy az ellenzék, közte a DK "megszállta" a vidéket, s keményen kampányolnak, tudják, hogy a győzelemhez meg kell nyerniük a vidéki Magyarország támogatását. Magam hasonló információkhoz jutottam, vagyis az ellenzék már most teljes pályás letámadásban van.

Igazat írsz, az említett kormánypárti médiák is beszálltak a versenybe, de őszintén, ki nézi, olvassa, hallgatja őket? Te igen, néha én is, a Palávernek van egy szűk betelefonálói és hallgatói bázisa, Bayer kivételével, elkötelezettségük okán tiszteletet érdemlő, de felkészületlen szerkesztői csapata.

Változatlanul fenntartom, hogy a Fidesz elveszítette a tömegkapcsolatait. Jó, itt a járvány, nézzük meg, mit lehet ebből a helyzetből kihozni.

Ferencre nem lehet tétet tenni, az összefogás abban az érdekes helyzetben van, hogy szellemi irányítóját nem meri miniszterelnök jelöltként megfuttatni, mert az biztos bukás lenne. Ezért egy olyan ember kell, olyan stróman, akit Zuglóban már kipróbáltak, most főpolgármesterként idomítanak tovább - na jó, fogalmazzunk finomabban, főpolgármesterként üzemelnek be - hogy aztán, ha sikerül nyerni, már pontosan értse, tudja, hol a helye, mi a dolga.

Karácsony elmondta már azon a bizonyos felvételen, hogy politikai kérdések kivételével azt tehet, amit akar. De nem Ferencre teszem a tétet, mert sok olyan szavazó lesz, aki szavazna ugyan Orbán ellen, de nem mindegy nekik, kik jönnének helyette. Nem szeretnének a nyugaton már párszor látott több hónapos kormányképtelenséget.

Válaszok:
ÁrPi | 2021. május 4. 20:19

"ha elindul a min.elnökségért és nyer, akkor le kell ugye mondania a főpolgármesterségéről és a helyére valamelyik dékást ülteti Fletó."

Elnézést de a főpolgármester helyére NEM ültetéses játék zajolhat na le ,ugyanis az a pozíció közvetlenül választott tisztség.

Előrehozott főpolgármester választásra támadna akkor igény!

Legvégső sorban javaslom hogy legyen jobb jelöltünk a főpolgármester pozícióját felhagyó Dejdő helyére.

Előrehozott főpolgármester választásra támadna akkor igény!

(Ki nyerhet a főpolgi választáson a tehetségeik közül a kormányzási nehézségek s koalíciós-káoszuk mellett?)

Legvégső sorban javaslom hogy legyen jobb jelöltünk a főpolgármester pozícióját felhagyó Dejdő helyére.

2017

"Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem"

 

 

2019

"„Ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak”

 

 

2021

Karácsony Gergely jelölteti magát miniszterelnöknek.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés