Dopeman: Kedves Klára, te krumplit ígértél az embereknek

2021. május 4. 22:37
A rapper hiteltelennek, demagógnak és populistának nevezte a szerinte a „kevesekhez” tartozó Dobrev Klárát, akinek a zenész szerint valójában semmilyen képe nincs arról, hogy milyen az emberek élete, milyen gondjaik vannak.

Vasárnap jelentette be indulását a miniszterelnök-jelöltek versenyében Dobrev Klára. Ennek kapcsán mondta el véleményét saját YouTube-csatornáján Dopeman is. A rapper videójában úgy fogalmazott, hogy míg Orbán misszióját érti, és tudja, hogy mit akar a miniszterelnök az országgal, ugyanez Dobrev Klára esetében szerinte nincs így.

A zenész hiteltelennek tartja a DK-s politikust

Dopeman szerint ugyanis falsul szól Gyurcsány Ferenc felesége szájából a „kevesek” vs. „sokak” felosztás, mivel Dobrev Klára a kevesekhez tartozik: a családja nyertese volt a múlt rendszernek, de az elmúlt évtizedeknek is. A zenész ezért hiteltelennek tartja a DK-s politikust. Szerinte a Dobrev által a „sokakhoz” sorolt munkások nem élnek rosszul, sokat keresnek az autóiparban. A beszédet elemezve Dopeman továbbá arra jutott, hogy Dobrev figyelmen kívül hagyta a fiatalokat, inkább a nyugdíjasokra helyezte a hangsúlyt, ami szerinte súlyos hiba.

Dopeman szerint Dobrev ezentúl rendkívül demagóg volt,

amikor az Orbán-rendszer kedvezményezettjeinek vagyonfosztásáról beszélt.

„Hazugság azzal etetni az embereket, hogy ha x embertől elveszem a vagyont, neked jobb lesz” – fogalmazott. A közpénzekről szólva Dopeman elmondta azt is, hogy helytelen a megfogalmazás, szerinte pontosabb adónak nevezni. Ráadásul

szerinte adózás terén a mostani kormány sokkal könnyebb, átláthatóbb, egyszerűsített viszonyokat teremtett, mint a Gyurcsány-kormány.

A rapper populistának nevezte Dobrevet

A rapper ezután populistának nevezte Dobrevet, valamint kritikákkal illette a DK-s miniszterelnök-jelölt terveit: a közműminimumot, és a családi pótlék duplájára – fogyatékos gyermeket nevelők esetén triplájára – emelését is, amelyet (megvalósíthatatlansága miatt – a szerk.) nevetségesnek nevezett.

Tipikusan az volt, amit ők krumplinak neveznek. Kedves Klára, te krumplit ígértél a létező krumpli helyett”

– mondta Dopeman a beszédre reagálva. Hozzátette: szerinte ebből látszik, hogy Dobrev Klárának semmilyen képe nincs arról, hogy milyen az emberek élete, milyen gondjaik vannak.

A rapper eredeti, teljes videóját az alábbiakban tekinthetik meg:

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd egy olyan ellenzéki párt veheti át a kormányzást, amelyik elismeri a mostani eredményeit, de meggyőzheti a választókat, hogy még jobban csinálná.

Ez a szöveg nem jó. Szeretném visszaszerezni a szavak értelmét.
A ballib oldal már akkor sem volt képes gazdasági növekedésre, amikor Európa összes országa igen. A válságban elvett az emberektől, míg Orbán otthagyta a pénzt náluk. Nem adott nekik, ez igaz, de nem is fűtötték az ingyenpénzek a tőzsdét. Az oltások sehol sem lennének, ha nem Orbán lenne, nem beszélve, arról, hogy az integrálatlan cigányaink mellé itt lenne nekúnk több, követelődző és be illeszkedni sem akaró népcsoport melléjük. Budapestet nem a túristák lepték volna el... A szülési ráta nem emelkedne, ellenben ünnepelné magát a kormányzat, mert újabb gender minisztert avatott...

Csak éppen te nem érdekelnéd őket, hülyegyerek. Te adózhatnál 36%- al és szorulnál ki Budapestről, mert nem birnád fizetni az albérlet árakat, senkit sem érdekelne a nyomorod és megkapnád cserébe a lovasrohamot és a könnygázt a képedbe. Mindezt az unió szerint teljesen szabadon és demokratikusan.


Ez a valóság .

Magadról beszéltél? Csak a név választásodért jár az x. Óvd meg magadat a valóságtól, a hit a legfontosabb. Hiszen mindenkinek hinnie kell valamiben. A hitetek önmagában csodálatra méltó. Kár, hogy ökörségben hisztek. És az orbángyűlölet nem fog segíteni életed utolsó másodperceiben...

Mi a Dobreva misszioja?
Elmondta, hogy az o szivugye a bosszu. A fideszeseket nagyon rovid ido alatt osszefogdosni, elitelni, foldonfutova tenni. Elvenni, elvenni, visszavenni, az europai partnereknek visszaadni.
Verbirok kerestetnek a Gyurcsanyek piszkos munkajanak az elvegzesere!
Na, de semmi sietseg: nem fognak ok itt egyhamar semmit nyerni! Elvezzek a Kamugeri varosvezeteset, az de aranyos!

Schiffertől NE várj semmit. Sohasem fogja belátni. Nem gyakorlatias gondolkodású, nincs térlátása, utópiák és előítéletek rabja. Kellene ahhoz bátorság is, h. arról nyilatkozzék, amit feltehetőleg a legjobban ismer. Mindig megoldást kell keresni, nem ideák rabságában délibábot kergetni.

Mert I.Viktor vagy Pénztáros Stróman Lőrinc pont tudja, hogy mennyibe kerül egy kiló sertéskaraj.
Szóval inkább ne dobálózz a Nagy Szavakkal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés