Megsegítsük-e a covid-válság áldozatait?

2021. május 3. 18:42

Tordai Bence
Facebook
A Párbeszéd és az ellenzék válasza: IGEN, a Fidesz válasza: NEM.

„A Vállalkozásfejlesztési Bizottság mai ülésén a fideszes képviselők két kézzel szavazták le azt az általam benyújtott, 11 elemű javaslatcsomagot, amely a gazdasági válságkezelés legfontosabb teendőit írta volna elő a kormány számára.

Megemelt bértámogatás, jövedelemtámogatás az önfoglalkoztatóknak, újranyitási támogatás, álláskeresési járadék bővítése, táppénz emelése, válságkezelő alapjövedelem, TB-ellátás szigorításának visszavonása, közmunkabér emelése, távolléti díj a gyermeket nevelő dolgozóknak, az önkormányzatok kompenzálása – címszavakban ez volt a javaslatunk lényege.

De hiába volt Magyarországon az egyik legmagasabb a jövedelemcsökkenést elszenvedők aránya (41%, 5-ből 2 ember!), hiába költött a kormány rekordalacsony összeget az emberek megsegítésére (és ezermilliárdokat egészen másra…), a Fidesz még ma sem látja be, hogy teljes tévúton jár. Még mindig azt hiszik, hogy a közpénzt nem a közérdeknek megfelelően, hanem a saját, önös pénzügyi érdekeiket követve kell elkölteni.

Végzetes tévedés. Sok bajba került ember számára szó szerint végzetes, hogy nem kap segítséget az államtól.

De a Fidesznek is ez a tévedés lesz a végzete: az érzéketlen, urizáló tolvajkormányzásnak az emberek véget fognak vetni 2022-ben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A korrupt Tordai a beprotezsált feleségét támogatja az önkormányzatnál.

Konkrétan pl. hitelmoratórium nincs is a legtöbb országban.

De a lényeg persze mégis az, hogy jelenleg még egy soha nem látott, az európai gazdaságot romba döntő pandémia közepette is sokkal jobb a sora a legtöbb embernek, mint mikor legutóbb a ballib kormányzott ("a világgazdaság páratlan pénzbősége" idején...).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés