Női munkavállalóként rosszabb a helyzet

2021. május 1. 14:07

Donáth Anna
Facebook
Hiába végezzük el ugyanazt a munkát, ugyanolyan minőségben, sokszor kevesebb fizetésért tesszük mindezt.

„Ma van május elseje, a munka ünnepe. Ezen a napon közösen ünnepeljük a munkát végző embereket és a sok erőfeszítést, amit egész évben tesznek. De, noha nemzetközi ünnepről beszélünk, a munka és dolgozók helyzete még mindig nagyon változó országonként. Európai Parlamenti képviselőként azonban azért dolgozom, hogy ezek a különbségek megszűnjenek, hogy Európában mindenhol, mindenkinek egyenlő bérek és jogok járjanak.

Míg itthon egy nővér, hiába dolgozik akár minden nap, nehezen jön ki a fizetéséből, addig Nyugaton jó körülmények között, kevesebb munkával, sokkal jobb anyagi helyzetben élhet. És ez sajnos a legtöbb munkára igaz. A magyar emberek többet dolgoznak és kevesebbet keresnek, mint az európai átlag. Ez egy olyan szakadékot képez köztünk és a kontinens gazdag országai között, ami az élet minden területén meglátszik. Kevesebb kikapcsolódási lehetőség, több stressz, nagyobb egészségügyi kockázat jellemzi a magyar emberek hétköznapjait. Ennek változnia kell.

Női munkavállalóként azonban még rosszabb a helyzet, és nem csak itthon. Hiába végezzük el ugyanazt a munkát, ugyanolyan minőségben, sokszor kevesebb fizetésért tesszük mindezt. Hiába bizonyítottunk már az élet számtalan területén, hogy igenis egyenrangú munkaerő vagyunk, a nemek közötti különbségek a mai napig jelen vannak a munkaerőpiacon. Ez a jelenség nem csak a nőket teszi másodrangú állampolgárokká, de az egész társadalom rosszabbul jár így. Pedig, ha a nők helyzetén segítünk, az egész társadalmon segítünk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyarmattarto Nyugaton magassabbak a berek? Hat mit nem mond ez a Donkin Donuts...
De talan a megelhetes is dragabb, nemde, elvtarsno?

1. Te liba nem dolgozol
2. Sokkal több pénzt kapsz a szarért, mint egy magyar
3. Nő sem vagy

Mint traktoros kiváló fizetést kaptatok a kommunistáktól. Mint Malter Julcsa nem annyira. Bányászként a legtöbbet.

Cssak remélni merem, hogy a normális férfiak nem az ilyen kvótanők alapján ítélik meg a női nemet.
Ez egy agyrém!
Dolgoztam már életemben csaposként, mérnökként, mezőgazdasági napszámosként, most tanárként.... SOHA ÉLETEMBEN nem kerrestem kevesebbet a velem ugyanabban a munkakörben dolgozó férfiaknál. SOHA!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés