Elvégre a majális nem focimeccs...

2021. május 1. 19:57

Karácsony Gergely
Facebook
A változás már nem lehetőség, hanem kényszer.

„Azt reméltem tavaly, hogy idén már a Városháza előtti téren tudunk helyt adni a Városligetből kiszorított május elsejei majálisnak. A munka és dolgozók ünnepén, Magyarország európai uniós csatlakozásának évfordulóján azonban még mindig megfoszt bennünket a találkozás lehetőségétől a járvány és annak kormányzati kezelése. Elvégre a majális nem focimeccs…

Pedig a járvány árnyékában eltöltött nyomasztó év után lenne is, kellene is miről beszélgetnünk, most látszik igazán, hogyan kapcsolódik egybe a dolgozók jogainak, lehetőségének védelme és Európa ügye. A friss, de persze nem a hivatalos állami adatok szerint már 800 ezren vannak Magyarországon, akinek elvette a munkáját a válság, sokak mindenfajta védőháló nélkül zuhantak az egzisztenciális bizonytalanságba, tízből négyen arról számoltak be, hogy romlott az anyagi helyzetük az elmúlt egy évben. Kis reménysugár, hogy a kormány rabszolgatörvényéről még ez az Alkotmánybíróság is kimondta: meg kell változtatni, mert a dolgozó nem rabszolga!

Világos tehát – annak kellene lennie –  hogy itt és most a változás már nem lehetőség, hanem kényszer. A változásban pedig egy felelősen gondolkodó állam számára természetes szövetségesek, valódi partnerek a szakszervezetek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jakab elvtárs ma tízezer lájk, KariGeri ezer.

Van baj.

Ennek megint MI KÖZE a fővárosi önkormányzathoz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés