Történelmi tapasztalataink szerint ezt a működést cenzúrának nevezzük

2021. április 30. 18:27

Raffay Ernő
erdély.ma
Arra most nem térek ki, hogy a Trianon-filmre összegyűjtött 6 millió forint hogyan aránylik a hivatalos, állami pénzosztó szervezetek más filmekre adott milliárdjaihoz.

Papp Dániel, az  MTVA vezérigazgatójának részére

„Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Jelenczki István filmrendező mintegy fél évtized munkájával, barátai anyagi támogatásával megalkotta Nem, nem, soha I-IV. – Isten az igaz ügyet nem hagyja el című filmjét. Arra most nem térek ki, hogy a Trianon-filmre összegyűjtött 6 millió forint hogyan aránylik a hivatalos, állami pénzosztó szervezetek más filmekre adott milliárdjaihoz. 

Önre az tartozik, hogy Jelenczki István filmjét be akarta mutatni az M5 közszolgálati csatorna, azonban az Ön által vezetett szervezetből valaki (mondhatnám, egy ismeretlen tettes) a film bemutatását megakadályozta. 

Történelmi tapasztalataink szerint (kommunista évtizedek) ezt a működést cenzúrának nevezzük, s most lepődjön meg: ezt az eljárást mindegyik erre vonatkozó hatályos törvényünk tiltja.

Sokak nevében is mondhatom, ezek után két tényezőre szeretnénk választ kapni:

   1. Név szerint ki az a személy, aki megtiltotta az M5 közszolgálati csatorna igazgatójának a film bemutatását? A pesti verebek azt csiripelik, hogy talán egy olyan ember volt ez, akinek különleges gyűlölet van a fejében a szentkoronás magyar címerrel szemben, még az 1990-es évek elejétől kezdve. Legyen szíves, írja meg nekem ezen személy nevét, hadd hozzam nyilvánosságra. Ha nem teszi, Öné a felelősség. Tudja, Szophoklész szerint »Mindent feltár a hosszú, végtelen idő/s a napfényen levőket elfedi.«

   2. Mik azok az indokok, tartalmi elemek, amelyekre hivatkozva a film betiltása történt?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Forrás? Vagy csak rágalom.

Forrás? Vagy csak rágalom.

Nemcsak ezt, az állandó harc a sorosista spekuláns befolyás ellen, eltéríti a kormányt attól, hogy nemzetépítő politikát alkosson és folytasson.
Milliomodszor írom: a fiatalság totál ki van szolgáltatva az aljas celebvilágnak, az aljas Hollywoodnak, az aljas diszkóvilágnak, mindennek, ami elképzelhető, hogy a fiatalt tönkre tegye, de legalábbis, hogy egészséges közösségi immunrendszert legyen képes létrehozni és folyamatosan fejleszteni.
Olyan egyszerű megoldással, hogy támogatom az ÉLŐ ZENÉS szórakoztatást, a klasszikus filmalkotások forgalmazóit, közösségivállalati sportegyesületi klubokat, HÁZIRENDDEL, a fiatalok jogát, hogy 6 hónapos sorkatonai szolgálatot, alapkiképzést vállaljanak, fiúk-lányik, az iskolai oktatásban az egészségtan, a média-, reklámipar tantárgyba vételét, MINDEN ismeret átadását, , AMIT A PROFITVEZÉRELT pénz- és agyszivattyúk el akarnak rejteni.

Úgy tudom, egy Jankovics Marcell nem kell az illetékes minisztériumnak, főosztálynak, vagy mit tudom én, minek.
Ez tragédia és szégyen.

A spekulálással elismerted a rágalmat. Ha nem Magyarországon lennél már indulhatnál az ügyvédedhez, hogy próbálja csökkenteni az anyagi tönkretételed mértékét.

A rágalom vádja ellen nem elég a logika. Oda valóság kell. Tisztán és egyszerűen.

Nagy ember? Kis ember vagy kis szervezet is elég. Sőt a gyávaság kifejezetten segít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés