Operatív törzs: Terheléses támadás érte a regisztrációs oldalt

2021. április 30. 12:40
A helyreállítás jelenleg is zajlik, a tájékoztatás szerint „a támadást felelőtlen emberek követték el”.

„Minden oltóanyagra addig lehet időpontot foglalni, ameddig vakcina van” – mondta el Müller Cecília a szokásos tájékoztatóján. Az országos tiszti főorvos hozzátette, hogy folyamatosan érkeznek a vakcinák. Pénteken például 324 ezer adag AstraZeneca-vakcina érkezett, ebből már foglalható is időpont a következő hétre első adagos oltásra, jegyezte meg az országos tiszti-főorvos.

Az operatív törzs szerint pénteken terheléses támadás érte a védőoltás-regisztrációs oldalt, az EESZT honlapját, és a támadás a receptfelírási rendszert is érintette. A helyreállítás jelenleg is zajlik, a tájékoztatás szerint „a támadást felelőtlen emberek követték el”, és hasonló akcióra más országban is volt példa.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, pénteken meghirdették, hogy lehet Pfizer-vakcinára is jelentkezni gyorsított eljárásban, ám kora reggel a regisztrációs honlap nagyon lassan működött, később le is állt.

Kérem, senki ne válogasson az oltóanyagok között, mert csak így lehet elkerülni a fertőzést. Nem lehet tudni, hogyan zajlik le a betegség az adott embernél – hívta fel a figyelmet Müller Cecília, aki elmondta, hogy 52 800 Janssen-vakcina áll rendelkezésre. Megfelelőnek találták a vakcinát, tehát ez is rendelkezésre fog állni. Ez egy egyadagos oltóanyag, így az oltóbuszokra szánják. 

Az országos tisztifőorvos bíztatta a 16-18 éves korosztályt, hogy regisztráljon. Szólt arról is, hogy az AstraZeneca vakcinája esetében a második adagot hamarabb fel lehet venni, mint 12 hét. Ezt az oltópont felé kell jelezni, de legalább 10 embert össze kell várni – tette hozzá. Aki átesett a koronavírus-fertőzésen, azt korábban arra kérték, hogy legalább 3-6 hónapokig ne oltakozzanak – mondta Müller. Az a kérése, hogy minden korábbi oltakozásról az oltóorvos vagy a kezelő döntsön. 

Nyitókép:MTI/Balogh Zoltán

Cikkünket frissítjük!

Összesen 231 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És lesz magyar narancs is!
Illetve lett.

Az emberi gonoszság bugyrai igen mélységesek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés