Hidvéghi Balázs: Ujhelyi már megint nem mond igazat

2021. április 29. 16:19
Hidvéghi Balázs szerint a szocialista képviselő, állításával szemben, az Európai Parlamentben nem adott be egyetlen módosító indítványt sem, nem szólalt fel a vitában, majd homlokegyenest a magyarok érdeke ellen szavazott abban a vitában, mely az uniós vakcinaigazolvány diszkriminatív rendelkezései ellen zajlott.

„Ujhelyi István korábban nagy mellénnyel bizonygatta, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy egyetlen magyart se érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert esetleg nem EMA által engedélyezett oltóanyagot kapott. Az igazság ezzel szemben az, hogy Ujhelyi a kisujját sem mozdította meg a magyar emberekért. Nem adott be egyetlen módosító indítványt sem, nem szólalt fel a vitában, majd homlokegyenest a magyarok érdeke ellen szavazott. Majd egy hazug közleménnyel elrohant mentegetőzni az Indexhez, hogy szánalmas mondandójával leplezze azt, hogy végül megszavazta az EP szövegét” – írta ki posztjában csütörtökön Hidvéghi Balázs reagálva Ujhelyi István korábbi bejegyzésére.

Ujhelyi – miután állítása szerint kemény harcot folytatott a magyar érdekek mellett – úgy látja: „továbbra is fenntartom, hogy egyetlen módon lehetne megnyugtatóan rendezni ezt a helyzetet: ha az orosz és a kínai oltóanyag-gyártók vállalnák az EMA soron kívüli vizsgálatát és engedélyeztetési folyamatát” – írta Ujhelyi István. 

Hidvéghi Balázs szerint Ujhelyi István nem mond igazat, amikor a Fidesz magatartását kifogásolja

„Hab a tortán, hogy van bőr a képén azzal büszkélkedni, hogy támogatta azokat a módosító indítványokat, amelyeket egyébként hosszas munka után a Fidesz európai parlamenti képviselői nyújtottak be, miközben ő a füle botját sem mozdította!” – írja a Fidesz európai parlamenti képviselője. 

A pofátlan és álságos mentegetőzéssel újfent csak azt bizonyítja, hogy uniós érdekeket követ Brüsszelben, és nem a magyar emberekért dolgozik.

Mi ezzel szemben eddig is és ezután is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minden magyar hatékony oltáshoz jusson, ami megvédi a vírustól és azt is biztosítani fogjuk, hogy mindenki szabadon utazhasson, bármilyen oltást is kapott. Ehhez először elegendő vakcinára van szükség, és arra, hogy minél többen felvegyék az oltást” – áll Hidvéghi Balázs bejegyzésében. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amióta az olaf levélről hazudott, nem csodálkozom semmin.

Viszont: azóta országok egymás között állapodnak meg, hogy elfogadják egymás vakcina igazolását, kártyáit.
Az EP nem lát tovább az orránál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés