Kunhalmi Ágnes és Szabó Tímea korábbi körzeteikben indulnak az előválasztáson

2021. április 28. 16:42
Karácsony Gergely, Tóth Bertalan, Szabó Tímea és Kunhalmi Ágnes közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az MSZP és a Párbeszéd női társelnökei újraindulnak korábban megnyert választókörzeteik előválasztásain.

„Változás kell – 2022-ben leváltjuk az Orbán-kormányt, és jóvátesszük az elmúlt 10 év hibáit! A Párbeszéd Magyarországért és az Magyar Szocialista Párt közös, jelöltbemutatóval egybekötött online sajtótájékoztatója. Résztvevők: Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester; Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője; Dr. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnökei” – jelentette be az MSZP és a Párbeszéd közös sajtótájékoztatóján. 

A Párbeszéd társelnöke 2018-ban egyéniben 48,15 százalékkal, Kunhalmi Ágnes pedig 46 százalékkal győzött budapesti választókerületeikben, ahol most is indulnak, de ezúttal baloldali előválasztáson is meg kell méretniük magukat. 

Karácsony Gergely azt mondta, „Magyarországnak olyan kormánya van ma, aki a felső 1 százalékot képviseli, de jelöltjeik az egy százalék helyett a 99 százalékot akarják majd képviselni”.

A főpolgármester a választók figyelmébe ajánlotta Szabó Tímeát:

„Timi tudja azt, amit egy ellenzéki politikustól elvárnak az emberek: egyszerre kőkemény, de melegszívű is”. 

Szabó Tímea kihívója az előválasztáson a momentum helyi jelöltje, Turgonyi Dániel lesz. 

Kunhalmi Ágnes szerint „a XVIII. kerületiek már tudják, milyen a fideszes politika, és elnyomás, mostanra azonban baloldali önkormányzatuk és képviselőik is vannak, a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából pedig a pandémia alatt a kerületbe 2 milliárd forint érkezett eddig”. Az MSZP képviselője szerint még „rengeteg fejlesztenivaló akad még Pestszentlőrincen és Pestszentimrén”, ahol az előválasztádon a DK helyi jelöltjével, Ferencz Istvánnal kell majd megkűzdenie. 

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A balos szentté avatási kongregáció közleményét olvasták...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés