A butaság és az önzés fertőzőbb, mint a vírus

2021. április 28. 15:35

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu
Milyen érdekes megfigyelni, hogyan gerjed a feszültség, amikor egyesek (például a TASZ) gerjesztik azt.

„Akik most, a vírusháború kellős közepén a védettségi igazolvány ellen hergelnek, badarságokat és féligazságokat összehordva lázítanak másokat, azok elképesztően önzők és buták. Azt hiszik, mindentudók, valójában az orruknál sem látnak tovább.

Most épp a védettségi igazolvány ügyében csapkodják az asztalt egyesek. S nem csupán vérbő szélliberálisok, hanem magukat nemzetinek, konzervatívnak hirdetők is. Olvasom a hozzászólásaikat az interneten, és fogom a fejemet. Mert hogy képzeli a kormány, hogy a be nem oltottak nem mehetnek élményfürdőbe? Miféle kirekesztés ez, kérem szépen? – hőbörögnek –, és a TASZ legfrissebb »elemzését« lobogtatják. Naná: kinek a véleményére is figyelmezzünk ilyenkor, ha nem Bajkeverő Gyuri bácsi magyarországi gerilláiéra, néhány, sztaniolba csomagolt felforgatóéra?

Azt mondja a TASZ, hogy alaptörvényellenes a védettségi igazolvány. (Nocsak, 2011-ben még kézzel-lábbal tiltakoztak Magyarország Alaptörvénye ellen, és azt magyarázták, hogy az csak a kormányé, nem az országé. Most meg már hivatkozási alap. Remek: ezek szerint megszerették.) A nemcsak a joghoz, de a virológiához is mindenkinél jobban értő diverzáns alakulat szerint diszkriminatív, hogy akinek védettségi kártyája lesz, az mehet strandra és meccsre, míg akinek nem lesz, nem mehet. Éspedig azért diszkriminatív, mert még a kártyások is fertőzhetnek – szavalja a sok kis Karikó Katalin-epigon. »A legrosszabb forgatókönyv valósul meg (…) Már most látszik, hogy ez micsoda feszültségeket gerjeszt« – emelik föl mutatóujjukat.

És tényleg, milyen érdekes megfigyelni, hogyan gerjed a feszültség, amikor egyesek (például a TASZ) gerjesztik azt. Egyik kezükkel öntik az olajat a tűzre, a másikkal mutogatnak: »Jé, milyen magasra csapnak a lángok!«

Nem kizárt, az ilyen TASZ-félék nélkül az emberek is nyugodtabban elfogadnák a szabályokat, a szükséges korlátozásokat, enyhítéseket. Ám egyelőre nincs olyan szerencsénk, hogy átélhessük a TASZ meg a Helsinki Bizottság nélküli lét örömeit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés