Puzsér könyvéről

2021. április 27. 9:50

Skrabski Fruzsina
Facebook
A Demokrácia Zrt. műsorai miatt lettem Puzsér-rajongó.

„Puzsér Róbert írt egy könyvet, a Demokrácia Részvénytársaság címűt, lelkesen nekiálltam, aztán hőköltem, hogy ezek 2006-os rádióműsor leiratai, ellógta a könyvírást, nem ér! Mégse tettem félre, hiszen a Demokrácia Zrt. műsorai miatt lettem Puzsér rajongó, beültem a kocsiba és hallgattam a dugóban, ahogy ordibál. Mindig is odavoltam a vehemensen magyarázó emberekért, lenyűgöz, ahogy okádják az igazságot! Na és mit ad Isten? Kiderült, hogy érdekesek ma is a 2006-os interjúk, egyrészt, mert Puzsér és barátai nagyon jól kérdeznek, másrészt, mert akkor volt az Apokalipszis- őszödi beszéd és az azt követő megtorlások.

Idehozok egy-egy idézetet a könyvből, csakhogy érezzétek milyen izgalmas ma, 2006-os szavakat olvasni:

„Nyilvánvaló, hogy két berögzült politikai oldalnak is feladata, hogy nyisson egymás felé. Ezt szerintem mi, független értelmiségiek, úgy tudjuk elősegíteni, hogy folyamatosan példát mutatunk.”
Hajós András

„Október 23-án éjjel tizenegy körül kimentünk két barátommal azErzsébet-hídhoz(..)A kíváncsiságunk legfőbb oka az volt, hogy egyikünk se volt meggyőződve a különböző médiumok pártatlanságáról, és szerettünk volna saját tapasztalatokat szerezni.
(...)

Körbevett minket öt-hat rendőr. Kérték, hogy mutassuk meg a tenyerünket. A srácé nagyon koszos volt, az enyém tiszta – és ahogy meglátták a srác tenyerét, gumibottal azonnal többször hasba döfték és elkezdték püfölni, a srác összeesett. Hátrafeszítették a kezét és megkötözték, miközben ott álltam mellette. A földön fekve rugdosták, nem kérdeztek tőle semmit, hogy csinált-e valamit, vagy hogy ki ő. (...) Utána mondták, hogy takarodjak, mert ez műveleti terület.
(...)

Tovább mentem és láttam, hogy a két barátom, akiket elveszítettem a könnygázfelhőben, ott fekszik hason a földön, hátrakötözött kézzel. (...) Összeszedtem minden bátorásgomat és mondtam a rendőröknek, hogy én ismerem ezt a két embert, ők a barátaim, akik nem csináltak semmit(...) Ott volt két srác is, akiket nem ismertem.(...) A rendőrök üvöltöztek a fiatalokkal  és ekkor az alsó rakpartról felszaladt egy rendőr és bakanccsal teljes erőből belerúgott az ismeretlen srác fejébe.
- Abba, aki már megbilincselve feküdt a földön?
- Így van. Plusz még belerúgott az is, aki lefelé ment az alsó rakpartra – tehát bakanccsal kétszer fejbe rúgták a srácot.
(...)

Mondtam, hogy engedjék el őket, mivel ők biztos, hogy fiatal egyetemisták, nem csináltak semmit. A rendőrök elkezdtek üvölteni a srácokkal: „Ha tizenöten állítunk valamit, bármit rátok tudunk bizonyítani. Tökmindegy, hogy mit csináltatok!”
Marton Júlia (Védegylet munkatársa)

„Ha pedig lesz egy jobboldali kormány ebben az országban, ahol bárki népszavazást kezdeményez, azt az akkori Fidesz-kormány megpróbálja majd ugyanígy ellehetetleníteni, én fogok a leghangosabban tiltakozni ez ellen. Ezt már most meg tudom önöknek ígérni.”
Bayer Zsolt”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudod, Fruzsina, ennek a pár sornak annyi a lecsapódása, hogy Orbán.
Orbán csinálta, csinálja megint, ha megválasztják.
"A földön fekve rugdosták, nem kérdeztek tőle semmit, hogy csinált-e valamit, vagy hogy ki ő. (...) Utána mondták, hogy takarodjak, mert ez műveleti terület.
(...)

Tovább mentem és láttam, hogy a két barátom, akiket elveszítettem a könnygázfelhőben, ott fekszik hason a földön, hátrakötözött kézzel. "

És ennyi. Mert Ugyebár 67 médiaportálon, Facebooktól kezdve, Orbán az, aki diktátor, aki lop, aki korrupt, aki a járványban öli a magyarokat, aki elveszi a szabadságot, aki szögesdrótos államot épít..., érted?
Érted?

Nem tudom, hogy ez a Puzsér ki volt 15 éve, de most egy feltűnősködésből és nagyotmondásból élő szánalmas celeb.

Puzsérnak vannak jó villanásai, de beképzelt, és jó pár katasztrofálisan rossz megnyilvánulása is volt. Számomra vel kapcsolatban túl nagy a minőségi szóródás...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés