Európai újságírókat öltek meg Afrikában

2021. április 27. 19:33
Az áldozatok egyike ír, ketten pedig spanyolok voltak.

Életét vesztette két spanyol és egy ír állampolgár a nyugat-afrikai Burkina Fasóban. Fegyveresek ejtették őket túszul azt követően, hogy rajtaütöttek az orvvadászok ellen járőröző Burkina Fasó-i katonákon, akiket az európai állampolgárok kísértek – jelentették kedden hírügynökségek helyi biztonsági forrásokra hivatkozva.

Dzsihadisták is lehettek

Az incidens a Burkina Faso délkeleti részén fekvő Pama térségében történt. Az EFE-nek egy neve elhallgatását kérő katonai forrás elmondta, hogy a támadók túszul ejtették a két spanyol és az ír újságírót, valamint katonai felszerelést is sikerült zsákmányolniuk. Bár az elkövetők kiléte nem ismert, hírügynökségek megjegyzik, hogy

Burkina Fasót évek óta sújtják dzsihadisták támadásai.

A Száhel-övezetben rendszeresen hajtanak végre támadásokat az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz és Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető dzsihadista csoportosulások.

Járőrözés közben ütöttek rajttuk

A brit Reuters hírügynökségnek az esetről közvetlen tudomással rendelkező két, spanyol forrás megerősítette, hogy a spanyol állampolgárok életüket vesztették. Az EFE spanyol hírügynökség szerint a két spanyol és az ír állampolgár újságíró volt, aki a biztonsági erőkkel tartott járőrözés közben.

A helyi sajtó biztonsági forrásokra hivatkozó beszámolói szerint a támadás során további három ember megsebesült, a biztonsági erők egyik tagja pedig eltűnt.

(MTI)

Címlapképen: Burkinai járőrök. Fotó: Sia KAMBOU / AFP

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés