Dehogy akarunk visszamenni a munkahelyeinkre!

2021. április 26. 11:03

Kocsis Árpád
Mérce
Van itt egy konok félreértés, amelyet szerencsésebbnek tartunk már most tisztázni.

„Az újranyitás kapcsán felmerül az a különösebben meg nem indokolt igény, hogy mindazok, akiknek a koronavírus-járvány ideje alatt végleg meg nem szűnt az állása, iparkodjanak vissza a munkahelyeikre.

Azt is hallhatjuk, hogy a pedagógusoknak leginkább amiatt kellene visszatérniük április 19-én az iskolákba – akár csak egyetlen védőoltással is a karjukban –, mert »a szülőknek vissza kell menniük dolgozni«.

Mintha a gyermek olyasvalami lenne, amelyet csak a rendkívüli állapot tarthat otthon, rendes körülmények közt simán lepasszolható.

S bár az újranyitás megszabott feltételei pontosan olyan obskúrusak, mint ahogyan a járvánnyal kormányzás (hiszen járványkezelésről, kegyeleti okokból mégsem beszélhetünk) egésze, elkerülhetetlennek látszik, hogy visszatérjünk a munkahelyeinkre.

A kérdés azonban ettől még kérdés marad, a megválaszolása pedig sürgető. Minek mennénk vissza a munkahelyeinkre?

Azt, hogy a munkás mennyit ér, tudjuk jól. A legfeljebb csak három hónapra kiutalt »álláskeresési járadék« árulkodik arról, mire taksálják azt, aki elveszti a megélhetését. Ám ez csak Magyarországra vonatkozik, amely élen jár a munkásnyúzásban, s nem kis erőfeszítésébe kerül más államoknak, míg beérik.

S ha ez most így van, miért gondoljuk, hogy a következő válságnál másként lesz? Előzzük meg a bajt azzal, hogy nem térünk vissza a munkahelyeinkre.”

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI / Marjai János

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No comment.

(Most a szélsőbalos uszítás bornírtságától tekintsünk is el... de ha Magyarországon most van "munkásnyúzás", akkor mi a megfelelő kifejezés a ballib kormányok időszakára?)

Vicces fiúk ezek a kommunisták. Én is nevetnék, ha a fél életemet nem olyan kommunisták alatt éltem volna le, akik útban a hatalom felé elhagyták a humorérzéküket.

Úristen! Te tényleg ennyire sötét vagy?
(Na jó, tudtuk, de azért ez itten, amit írtál, penetrás hülyeség.)

Ez nem tisztázás, hanem redvás bolsevik propaganda.

Ne bántsd a home officeosokat - ez a fasz egy semmirekellő bohóc, aki bárhol képes ilyen szinten "dolgozni".
Az igazi home office csak akkor "könnyű", ha arra vagy berendezkedve - van dolgozószobád, széles neted és/vagy nincs magánéleted, vagy ha egy léhűtő vagy, mert a lé az hűlhet bárhol.
Na, én tavaly márciusban a 4 hónapos várandós nejemmel ragadtam otthon (meg két macskával súlyosbítva:)). Azóta már 8 hónapos gyerekkel vagyok itthon. Egy élmény tényleg lehozni napi két óra online megbeszélést a hálóban fekve, alig várom, hogy visszaülhessek a konyhaasztalhoz dolgozni, és ha elég hangosra veszem a metált a fülemben, szinte nem is hallom a csecsemősírást. Na jó, már nem sír annyit, már inkább a monitorkábelt rángatja, miközben harapja a lábam a két új fogával.
Nagy ajándék, hogy az orrom előtt nő fel, de gyerekkel home officeban két dolgot nem lehet jól csinálni: gyereket nevelni és dolgozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés