Nekiesett a Medián közvélemény-kutatónak a DK-s Nyugati Fény

2021. április 23. 8:58
Ez egy ócska és szélsőséges támadás volt Dobrev Klára védelmében – nyilatkozta az eset kapcsán Hann Endre, a Medián vezérigazgatója a Klubrádiónak.

A Nyugati Fény egyik cikkében azt állítja, hogy a Medián áprilisi kutatási eredménye, amely az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek kedveltségéről szólt, manipulált. A lap kijelentette, hogy a közvélemény-kutató alulmérte a DK-s Dobrev Klára népszerűségét – adta hírül a Klubrádió. 

Ne dőlj be! Újabb félrevezető, manipulált közvélemény-kutatással támad a Medián”

állítja a Nyugati Fény cikke.

A Nyugati Fény írásában személyeskedő hangnemben reagált a közvélemény-kutató legutóbbi felmérésére, mely szerint a jobbikos Jakab Péter a legnépszerűbb, míg Dobrev Klára korábbi helyezéséhez képest egy hellyel rosszabb, negyedik helyre került a népszerűségi listán.

Baráti tűz zúdult a baloldali elemzőre

Hann Endre, aki a felmérést a HVG megbízásából készítette, a Klubrádiónak elmondta: „egyszerre tartja szórakoztatónak és elszomorítónak, ha »pártlapok mennek neki« közvélemény-kutatásnak, vagy azt, amikor valamely párt megkérdőjelezi egy-egy közvélemény-kutatás eredményét, jellemzően akkor, amikor az az adott párt számára kedvezőtlen eredményeket hozott”.

Hann megjegyezte, hogy nem a személyét ért támadás zavarja igazán, hanem a cikk hangvétele.

„Az írás ráadásul egy olyan orgánumtól jön, amelyik az ellenzéki összefogásban részt vevő párthoz köthető. De ez a hangvétel a legócskább, szélsőséges orgánumok sajátja, amelyek egész máshonnan, a kormányoldalról támadják az ellenzékhez sorolható orgánumokat, elemzőket. Ezt visszautasítom” – mondta a Klubrádióban. 

Fotó: MTI Fotó: Beliczay László

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó a műsor............. :)

Hogy hol? A Klubrádióban? Az lehetetlen, azt beszántotta a diktatúra!

Minél többet köz-szerepel a bülbül szavú Populisszima, akit egy nagyon kellemetlen óvó néniből avanzsált ügyésszé gyúrtak össze a PR menedzserei, annál alacsonyabb lesz a tetszési indexe.

Az ellenzék készülhet 2026-ra. Teljesen új emberekkel.

Valószínű, hogy a Medián és Hahn Endre a haladárokkal van, de tényszerűen az ő méréseik állnak legközelebb a történtekhez.

Borítékolható volt.
Mivel valódi választáson nem méretik meg magukat a pártok, ezért a közvélemény-kutatások veszik át a választások szerepét... az meg ugye oda-vissza vitatható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés