Megnyílt az online időpontfoglaló az oltásra

2021. április 23. 9:48
Jelenleg a jövő heti Sinopharm-vakcinával történő oltásra lehet jelentkezni.

Megnyílt az online időpontfoglaló. Mostantól minden érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten oltási időpontot foglalni – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-vel. Azt írták, hogy az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti, Sinopharm-vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni jövő hétfőre, keddre és szerdára.

A weboldal itt elérhető

Az időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja). Hozzátették, az online időpontfoglalót azután nyitotta meg az Országos Oltási Munkacsoport, hogy azt az elmúlt két napon sikeresen tesztelte.

Jelezték, hogy az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni. Kiemelték, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

Közölték azt is, az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Csak egy foglalás tehető

Fontos, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogják adni, ahol az elsőt.

A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható. „Kérjük, hogy aki a megadott három nap valamelyikén szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!” – írták.

 Azt is kérték, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg. Az oltásra a regisztráltak vigyék magukkal a személyi igazolványukat, a TAJ-kártyájukat, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

Hozzátették, hogy a regisztráltak – miután foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra – jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát – áll a KTK közleményében.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A grazi magánklinika meg továbbra is közpénzből kezeli a rászorulót?

Akkor miért van olyan kevés beoltott náluk?
X

Agyhalott. Ti tisztára olyanok vagytok, mint a Jehova tanúi. Megkapjátok az aktuális direkdirektívákat és indultok téríteni. Nem értetek semmit, de vakhitűek vagytok.

Talán úgy kellett volna kezdeni, hogy nem adják el a hazátokat a politikusaitok, aktuálisan a Pfizer- nek! De mindenkinek, aki megfizeti őket, ti agyhalottak, meg meghaltok az istenetekért és prófétáitokért. Gyurcsányért, meg a többi balliberális gazemberért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés