Niedermüller Pétertől kért segítséget egy vendéglátós, csúnyán lerázták

2021. április 23. 14:32
Kérjük, hogy lehessen teraszt létesíteni parkolásra kijelölt helyen is! – kérte nyílt levelében Kiripolszky Csongor Erzsébetváros döntéshozóit. A válaszlevél felbőszítette a bártulajdonost.

Nyílt levelet tett közzé a Facebookon a Szabad Bisztró vezetője azután, hogy Orbán Viktor bejelentette, hamarosan újranyithatnak a vendéglátó egységek teraszhelyiségei.

„Ezzel összhangban szinte az összes belvárosi kerület és a fővárosi vezetés is igyekszik a megszokottnál több lehetőséget biztosítani vendéglátóhelyeknek szabadtéri vendégtér kialakítására, sok esetben – ahol máshogy nem lehetséges – akár parkolóhelyeken is” – kezdte posztját a Facebookon a Szabad Bisztró vezetője, Kiripolszky Csongor. A vendéglátós levelének apropója, hogy a terasznyitást a parkolóhelyeken a VII. kerületben egy 2019-es helyirendelet-módosítás jelenleg nem teszi lehetővé.

A vendéglátósok nyílt levélben és hivatalos úton is segítséget kértek

„A kerület képviselőihez fordulunk az együttműködésükre számítva azzal a kérelmünkkel, hogy – legalább az előttünk álló szezonra – tegyék lehetővé vendéglátóterasz parkolóhelyen való üzemeltetését ott, ahol ez helyszűke miatt más módon nem lehetséges” – áll a levélben, melyet az aláíró vendéglátósok minden erzsébetvárosi önkormányzati képviselőnek elküldtek, illetve a amelyet a „cégkapun keresztül az E-papír rendszerbe feltöltve, hivatalosan is” eljuttattak az önkormányzathoz.

Elutasították a kérést

Az önkormányzat válaszában kioktató és lekezelő hangnemben utasította el a vendéglátós kérését.

Az írták, hogy nem áll módjukban módosítani a jelenlegi szabályozáson, mert azt kormányrendelet szabályozza, ezzel szemben a levélíró állítja, hogy kérelmének hatálya az önkormányzat által szabályozott területekre vonatkozik, így helyi rendelettel módosítható. A továbbiakban az önkormányzat közli a levélíróval, hogy figyelembe kell venni a lakók, vendégek és átutazók érdekeit is, melyet a levélíró némileg furcsáll, mert dolgozó és aktív vendéglátóként szerinte ezzel tisztában van. Az önkormányzat ezek után elutasította a kérelmet, és jelezte, hogy nem áll módjában változtatni a rendeleten, különös tekintettel az „extrém körülményekre”. Mint írják, „mindazonáltal az önkormányzat folyamatosan egyeztet a lakossággal, a civil szervezetekkel, és az érintett vállalkozókkal annak érdekében, hogy lehetőségeinkhez mérten segíteni tudjunk azoknak, akiket legsúlyosabban érintettek a világjárvány következményei”– zárják az elutasító választ.

„Most, hogy válaszlevelük rövid és felületes érdemi részén gyorsan átrágtuk magunkat, engedjék meg, hogy a tőlem jelenleg telhető legnagyobb udvariassággal kérjem ki magunknak levelük többi részét jellemző, álegyüttérző, önfényező mondatait. Az Önök által említett segítségek, még ha igazak is, rajtunk és valószínűleg sok más hozzánk hasonló vállalkozáson semmit sem segítenek, így ezek felsorolása, a nem létező egyeztetés emlegetése és az olyan kijelentések, mint a »mindannyiunk számára fontos«, érdemi segítség híján, mérhetetlenül visszatetszőek számunkra. Kérem Önöket, hogy a további esetleges elutasító válaszaikban kerüljék a »nem áll módunkban« kifejezést, és valódi érvelés hiányában nyugodtan használják a »nem akarjuk« szóösszetételt” – írta a válaszra reagálva Kiripolszky Csongor. Megjegyezte, hogy miután az önkormányzat egyszerűen hárította a megkeresést, de érdemi választ nem adott, így az előző levélben megfogalmazott kérést a továbbiakban is fenntartja.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fideszes városvezető nekem durvább választ adott...

Egyformák ezek mind.
Mindegy, hogy narancsba vagy vörösbe tolakszik, mind here, munkátlan tolvaj.

(Kovács István adófizető)

,,A moslékosoknál csak addig érdekesek a szavazók amíg rájuk húzzák az X-et. Utána magasan tesznek rájuk!! ,,

Tévedés.

A szavazatukra van szükségük,, hogy utána jól megadóztathassák, mert fizetni kell a sleppet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés